Suspenen el desnonament del Cinto, un veí del Clot de 92 anys

El Govern ho havia demanat a la justícia i també hi havia un requeriment de Nacions Unides

El cas del Cinto de la polleria del barri de Camp de l’Arpa del Clot està removent a fons tots els estaments polítics i administratius implicats. Aquest cap de setmana, l’Oficina de l’Alt Comissionat pels Drets Humans de les Nacions Unides reclamava que s’aturés el desnonament d’aquest home de 92 anys, que havien de fer fora aquest dimarts, després d’un primer intent fa unes setmanes. Avui, ha sigut la Generalitat qui s’hi ha afegit: ho demanat públicament i també ha fet gestions amb els jutjats per aconseguir-ho. I finalment, tots aquests moviments han donat resultat i l’execució del desnonament per a demà s’ha suspès. 

Ho ha anunciat l’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot-Camp d’Arpa en una piulada a Twitter.

De fet, la mateixa entitat ha fet després una altra piulada, molt crítica amb la Generalitat, com a resposta al tuit que havia fet el president, Quim Torra, anunciat que el Govern havia demanat aquesta suspensió. Han volgut deixar clar que el mèrit de l’objectiu aconseguit és dels veïns i no del govern, al qual li retreuen que al primer intent de desnonament hi enviessin els antiavalots dels Mossos d’Esquadra a donar suport a la comitiva judicial, que van actuar amb contundència contra els activistes que intenaven imepedir que fessin fora el Cinto.

 

Més informació

Comentaris

  adolf 10/02/2020 3:54 pm
  Sempre es parla del perjudicis que es causa als desnonats però no als propietaris , es que els propietaris no poden estar en situació de vulnaveritat i perquè les situacions de vulnaveritat les te que assumir un propietari, que les assumeixi l'administració, es a dir això es traslladar els problemes socials als ciutadà.
  Rocacorba 10/02/2020 9:19 pm
  La llei d'arrendaments urbans d'habitatge, va quedar derogada l'any 2000. Era incomprensible, que pisos d'una superficie considerable, per raò de la congelaciò de la renda del pis,pagesin una renda de 300 o 400 ptes. Quant, es donaba el cas, que entre els habitants de la casa, multiplicaben per 5 els sous.
  Rocacorba 10/02/2020 9:23 pm
  Penseu " que no tots el pobres els fa Deu ". Perque ho dic això. hi ha gent, que s'ha guanyat molt be la vida, i vist l'habitatge del que disfrutaba, i la renda que pagaba, no es va preocupar mai d'aquidir un pis de propietat. Sensa pensar, que aquesta avantatge de la que ell disfrutava, era una càrrega per el seu propietari. Estalvio dir-vos, que el propietari, tenia el deure de fer l'arranjament de les obres. Sense cap posibilitat o be molt minsa, de repercutir al llogater.
  Rocacorba 10/02/2020 9:26 pm
  I pel fet de manifestar que fa 80 anys que hi viu, no es cap excusa, per a no parlar amb el propietari, que ho te per inversiò, per tal de posar-se d'acor, i augmentar la renda, d'acord amb el mercat. Hi ha posicions molt comodes. Penseu que el benefici d'uns va en perjucici d'altres,

Nou comentari