Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutjat ordena desnonar un veí de 92 anys que no ha deixat de pagar mai el seu lloguer

Un veí del Camp de l’Arpa del Clot té 92 anys i mai no ha deixat de pagar el seu lloguer. Tot i així, avui ha viscut un primer intent de desallotjament –finalment suspès–. És la situació a la qual s’ha vist abocat després que una situació familiar complicada el portés a tenir diversos retards en el pagament mensual del seu lloguer de renda antiga vigent des del 1959. “Però ha pagat tots els mesos, fins i tot aquest últim. I encara i així el volen desnonar”, explicava el Robert, de l’Obseravatori d’Habitatge i Turisme del Clot i el Camp de l’Arpa. Ell i una trentena de persones més ho han intentat evitar situant-se a la porta del número 60 del carrer Ruiz de Padrón.

Tanmateix, els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra els han desallotjat. En un cas en què un dels activistes s’hi ha resistit, els antiavalots l’han colpejat amb la porra, denuncia el Robert. Durant l’actuació policial per desfer la resistència a la porta de la casa, a més, hi ha hagut diferents pràctiques en què s’ha aplicat l’ús de la força, han mostrat diversos vídeos a la xarxa.

Finalment, la comitiva judicial ha pogut entrar al domicili de l’home, que té una discapacitat del 75% per mobilitat i un grau 2 de dependència validat per la Generalitat. Els representants judicials han insistir a comprovar-ho presencialment per fer-ne una valoració, asseguren des de l’Obseravatori d’Habitatge i Turisme del Clot i el Camp de l’Arpa. Després de fer l’anàlisi, s’ha decidit suspendre el desnonament fins al dia 11 de febrer per donar-li temps perquè el veí trobi una alternativa habitacional.

Fonts municipals remarquen que han intentat parlar amb els propietaris, però que “ells no volen mediació” i l’únic que desitgen és recuperar l’immoble. 

La propietat, segons els activistes, seria una dona que assegura tenir una única propietat: aquest immoble. Després que l’inquií es retardés en més d’un pagament del seu contracte de renda antiga, va decidir aprofitar aquesta incidència per denunciar-lo. El primer jutjat que va estudiar el cas, però, va donar la raó a l’inquilí. En no haver-hi impagaments, no hi havia dret a desallotjar-lo. Per contra, quan la propietat va interposar un recurs i el cas va arribar a la secció 4 de l’Audiència de Barcelona, la nova valoració va decidir que “els endarreriments continus suposaven gairebé un impagament i, per tant, va facilitar el desnonament”, puntualitza el Robert. 

Segons els activistes del Clot i el Camp de l’Arpa, els retards van començar després que una mort a la família desesabilitzés l’entrada regular de suport econòmic a l’home. 

Nou comentari

Comparteix