Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La petició de la ONU, la causa directa de la suspensió del desnonament del Cinto
  • CA

El jutjat número 38 de Barcelona ha dictat la suspensió del desnonament d’en Cinto, un avi de 92 anys del Camp de l’Arpa, gràcies a la intermediació directa de l’ONU. La resolució judicial, a la que ha tingut accés el TOT Barcelona, exposa molt clarament que la decisió s’ha pres “en base a la sol·licitud del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”, emesa aquest cap de setmana.

Com ja va explicar aquest diari, l’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot – Camp de l’Arpa –que ha recolzat al Cinto i ha difós el seu cas– va adreçar un requeriment a aquest organisme internacional per fer visible el desnonament. Estava previst per aquest dimarts al matí. Ara les dues parts en litigi tenen dret a interposar un recurs contra la suspensió, que no és definitiva. L’ordre de desnonament no queda completament descartada, per tant, però de moment s’ha postposat ‘sine die’.

Els activistes han reivindicat l’èxit de la seva estratègia en una dura piulada de resposta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que havia difós la petició del Govern català d’aturar el desnonament després del comunicat de l’ONU.

La propietària del pis no afluixa, per ara, i en conversa amb el TOT Barcelona ha carregat contra el seu inquilí, al qui acusa de pagar el seu lloguer de renda antiga “quan li dona la gana” en lloc de puntualment i de tenir un habitatge alternatiu en propietat. Aquest dilluns a la tarda l’Observatori ha convocat una petita celebració veïnal al carrer Ruiz de Padrón, on viu l’afectat, per “anunciar la victòria amb en Cinto des del seu balcó”.

Més notícies
La propietària que vol desnonar el Cinto: “Que tingui 92 anys no el fa millor persona”
Notícia: La propietària que vol desnonar el Cinto: “Que tingui 92 anys no el fa millor persona”
Comparteix
Argumenta que el lloguer que li cobra és massa baix i que tenia dret a fer-lo marxar perquè va descobrir que l'home tenia una propietat
Suspenen el desnonament del Cinto, un veí del Clot de 92 anys
Notícia: Suspenen el desnonament del Cinto, un veí del Clot de 92 anys
Comparteix
El Govern ho havia demanat a la justícia i també hi havia un requeriment de Nacions Unides
“Volen fer fora de casa en Cinto de la polleria”
Notícia: “Volen fer fora de casa en Cinto de la polleria”
Comparteix
Els veïns del carrer Ruiz de Padrón, indignats amb l'intent de desnonament d’un mite del barri
L’ONU demana a l’Estat que aturi el desnonament del veí de 92 anys previst per a dimarts
Notícia: L’ONU demana a l’Estat que aturi el desnonament del veí de 92 anys previst per a dimarts
Comparteix
Un tribunal va decidir ordenar el desallotjament del Cinto pels retards reiterats en el pagament d'algunes mensualitats, tot i que mai ha deixat de pagar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa