Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau exigeix que la llei estatal d’habitatge reguli els preus del lloguer
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apressat aquest migdia que la nova llei estatal de l’habitatge reguli els preus del lloguer, després que el Tribunal Constitucional hagi tombat aquest mes la llei catalana que limitava els imports de les rendes. Després de reunir-se amb representants del Sindicat de Llogateres, Colau ha reclamat que la normativa estatal que s’ultima reculli un regulació de preus “com a mínim equiparable” als articles de la normativa catalana que el TC ha anul·lat arran d’un recurs del PP.

“Vam donar tot el suport a la llei catalana i, un cop suspesa, ara tenim l’oportunitat d’una llei estatal que pot recuperar tota la feina feta amb una regulació efectiva el més aviat possible“, ha defensat l’alcaldessa. Per aconseguir-ho, però, caldrà superar les divergències que la qüestió va despertar durant la redacció de la normativa entre els dos socis del govern espanyol, el PSOE i Unides Podem, el referent dels comuns a l’Estat. Colau ha opinat que el text inicial de la llei espanyola de l’habitatge és “insuficient” i no permetria reglamentar i limitar els imports i les pujades del lloguer, com passava fins ara a Catalunya. Ha considerat que, si es deixés tal com està ara, tampoc resultaria efectiu per fer aturar els desnonaments de famílies vulnerables.

En aquest sentit, Colau ha indicat que “s’haurà de fer molta feina en les esmenes”, que just ara es negocien per polir la norma abans que entri en vigor. L’alcaldessa s’ha declarat “optimista” perquè PSOE i Unides Podem es posin d’acord per implantar la regulació de les rendes en la normativa estatal. Alhora, l’alcaldessa s’ha compromès a implicar-se en la negociació de les esmenes per “millorar la llei i concentrar-la per fer-la efectiva”, ha dit.

Colau ha enfatitzat que Barcelona “es juga moltíssim” en els canvis que es puguin introduir en el projecte de llei estatal d’habitatge. En aquest sentit, ha indicat que la capital catalana és la ciutat “més afectada i amb més veïns a l’Estat que viuen en lloguer”. “Són unes 500.000 famílies, més d’un 40% de la població de Barcelona, i es signen més de 50.000 contractes a l’any, un terç del total de Catalunya“, ha destacat l’alcaldessa.

Més notícies
Sortida de sol a Barcelona durant el gener de 2022 / Alfons Puertas
Un barri barceloní, al TOP 10 dels més cars de l’Estat
Notícia: Un barri barceloní, al TOP 10 dels més cars de l’Estat
Comparteix
Segons el rànquing d'Idealista, a Sarrià es paguen 7.387 euros per m2, el tercer més car darrere de Recoletos (Madrid) i el casc antic de Donostia
Concert de Bruce Springsteen el 2012 a l'estadi olímpic Lluís Companys / B:SM
Els ‘companys de gespa’ del Barça a l’Estadi Olímpic de Montjuïc
Notícia: Els ‘companys de gespa’ del Barça a l’Estadi Olímpic de Montjuïc
Comparteix
El futbol haurà de conviure amb espectacles, start-ups i cites fixes gratuïtes
D’esquerra a dreta: L’Steven, el Yurii, l’Anastasiia Prokopchuk, l’Arina, l’Olena i el Volodymyr Baranetskyi
D’Ucraïna a Barcelona: el periple de 3.000 quilòmetres de la petita Arina
Notícia: D’Ucraïna a Barcelona: el periple de 3.000 quilòmetres de la petita Arina
Comparteix
El viatge d’una família ucraïnesa que ha fugit de la guerra amb Rússia gràcies a un voluntari anglès
Eloi Badia, entrant a fer un examen SERVIMEDIA
Escàndol per la participació de càrrecs públics en les oposicions de l’Ajuntament de Barcelona
Notícia: Escàndol per la participació de càrrecs públics en les oposicions de l’Ajuntament de Barcelona
Comparteix
Diversos càrrecs del govern d'Ada Colau es presenten aquest dissabte a oposicions de funcionaris al consistori barceloní

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa