Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Sindicat de Llogateres veu en l’incendi la punta de l’iceberg d’un “sistema fallit”
  • CA

“És la punta de l’iceberg d’un sistema fallit”. Així de contundent ha estat el Sindicat de Llogaters davant el tràgic incendi en què aquesta matinada ha perdut la vida una família de quatre membres que vivia en una oficina bancària tancada de la plaça Tetuan.

En un missatge a les xarxes socials, el sindicat ha alertat que no garantir el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics aboca moltes persones a buscar sortides “posant-se en risc”.

Segons ha explicat l’Ajuntament, els serveis socials havien activat un equip especialitzat en aquesta mena de casos per guanyar-se la confiança de la família i animar-los a fer ús de les ajudes que ofereix l’Ajuntament. “La família estava en fase d’intervenció“. “S’havien ofert ajudes de menjar i s’estava fent un seguiment de l’escolarització del fill gran i un seguiment mèdic de tots els menors”, ha explicat l’alcaldessa.

L’incendi s’ha produït en una antiga oficina bancària del número 20 de la plaça Tetuan que estava ocupada des de feia temps. Tant Colau com Elena han demanat temps perquè la policia científica i els Bombers puguin fer la investigació per determinar les causes de l’incendi. Tot i que encara no se sap com es va originar, el conseller d’Interior ha explicat que aquesta mateixa nit, cap a les 2.00 o les 3.00 de la matinada, els Mossos han rebut un avís per una baralla a l’interior del local i han hagut de mediar. Elena ha matisat que encara no se sap si aquesta disputa té alguna relació amb l’incendi posterior.

Per altra banda, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, no veu “indicis de causalitat” entre la baralla que sembla que s’ha produït aquesta matinada al local ocupat de la plaça de Tetuan i l’incendi posterior. En declaracions a Ràdio Estel, Batlle ha explicat que “era conegut que hi havia problemes de convivència” al local i que els Mossos hi havien intervingut en diverses ocasions, segons ha pogut saber del relat dels veïns. Tot i això, Batlle ha assegurat que ara mateix “es descarta” que això tingui alguna cosa a veure amb l’incendi, segons els serveis que hi estan intervenint. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa