Colau avisa Sánchez que estarà “vigilant” el nou calendari de regulació dels lloguers

L'alcaldessa sosté que "hi haurà grans pressions dels lobbies immobiliaris"

Ada Colau ha llençat una felicitació enverinada a Pedro Sánchez, arran de l’anunci d’una proposta de regulació dels lloguers d’aquí 4 mesos. La líder dels comuns a Catalunya s’ha desfet en lloances cap als pressupostos 2021 que presenta aquest dimarts l’executiu bipartit PSOE-Podemos, però ha advertit al president espanyol que “hi haurà grans pressions” del sector i que “Barcelona estarà vigilant” perquè la llei promesa “sigui una realitat d’aquí uns mesos”.

L’alcaldessa barcelonina ha aplaudit l’esborrany de pressupostos generals de l’Estat “expansius” i ha assegurat que són “una molt bona notícia” perquè “reforcen l’escut social i serveis públics com la sanitat” i apugen els impostos “als més rics”. També ha aplaudit que la Moncloa “assumeix un compromís històric en habitatge”, que és la regulació dels lloguers a tot Espanya seguint l’estela de la llei catalana aprovada al Parlament al setembre. Ha recordat a Sánchez que s’hi va comprometre quan va visitar Barcelona en l’inici del mandat i, tot i la demora, ha celebrat que “per primer cop hi ha un calendari sobre la taula”.

Per a Colau, l’existència d’una llei espanyola “consolida” la nova norma catalana i permetria “que allò que va ser pioner a Catalunya s’estengui a tot l’Estat i es pugui aplicar a totes les zones tensionades” en matèria d’arrendaments. “Les persones que estan de lloguer són les que es troben en una situació més precària i exposada a la crisi actual”, ha dit.

No obstant, ha reconegut que la promesa de portar al Congrés dels Diputats una proposta de llei no vol dir pas que aquesta aconsegueixi sortir-ne aprovada. Com tampoc està garantit el contingut de la llei que es debati. “No som ingenus, hi haurà grans pressions dels lobbies immobiliaris, que en aquest país tenen molta força”, ha argumentat.

Més informació

Comentaris

  mala peça 27/10/2020 2:34 pm
  i al final la frau kolau es farà popo, perquè forma part del gobierno de españa, i les seves paraules, se les emportarà el vent Kolau que ja sabem quin peu calces
  Martí 27/10/2020 3:10 pm
  Què inutil és aquesta tia
  Marta 27/10/2020 7:07 pm
  30% d'habitatgespublics, 0 habitatges. Colau al psi1uiatrici que pagui la misetia. Okupem el pis de la Colau ja!!! A on es?
  eees 27/10/2020 7:46 pm
  TUUU TU A TUS SOCIO DE GOBIERNO EN BARCELONA I EN ESPAÑA ? COMPRATE UN PARQUE Y DATE UNA VUELTA
  Tripartit no, gràcies 27/10/2020 10:52 pm
  La Colau fa molta comèdia i tot el que l'interessa és mantenir el culet a la trona. Ha apujat els impostos municipals i ella i tota la Comuna Pudenta, després de fer la gara-gara al govern del PPSOEVOC'S (facció PSOE-Gal), intenten quedar bé amb propostes que saben perfectament que són fum.
  Esperando a Godot 28/10/2020 1:57 am
  Sor Citroen amenaza, Sor Citroen vigila y yo te digo contento, deja de mancillar el Ayuntamiento.
  rd 28/10/2020 2:46 pm
  uiii ... quina por que fa la inútil individua
  Joan 28/10/2020 3:10 pm
  Amb el vist i plau de la seva ma dreta, Monsieur Valls, no?
  Eulàlia Ciutadella 29/10/2020 12:24 am
  I tothom està mirant la protecció que l'administració té les penques d'exercir a favor dels okupes i contra els particulars de renda baixa. Pel lloguers que no és preocupi, tal com degrada Barcelona, aviat no hi voldrà viure ningú i baixaran de cop.
  Tripartit no, gràcies 29/10/2020 12:23 pm
  Nosaltres avisem la Colau que estem esperant amb candeletes les noves eleccions municipals per fotre-la fora i perdre-la de vista d'una vegada. A veure si tenim sort, guilla cap a Madrid i no torna mai més.
  Maria Reguany 29/10/2020 7:16 pm
  Colau pis de propietat i els pobres que es fotin. Ricatxa Colau donee'ns el teu pis ricatxa

Nou comentari