Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH exigeix a Colau que sancioni ja un fons d’inversió per no oferir lloguers socials
  • CA

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que faci complir la llei i sancioni ja el fons Norvet per no oferir un lloguer social a famílies vulnerables. Així ho ha explicat un membre de la PAH, Josep Babot, davant l’emblemàtic edifici 477 del carrer Aragó, propietat de Norvet, on el 15 d’octubre hi ha previst un desnonament que afecta 4 famílies amb menors. Des de la plataforma asseguren que el fons, a qui ha titllat de “lobby mobiliari”, està incomplint la llei i li reclama una multa de 90.000 euros per habitatge.

“Norvet és una màquina d’expulsar persones i famílies”, ha criticat Babot. Segons la PAH, el fons es nega a negociar i sempre fa servir el mateix ‘modus operandi’ per fer fora els veïns. Babot ha explicat que el fons compra blocs sencers, espera que caduquin els contractes de lloguer i expulsa les veïnes per després posar els pisos a disposició d’estrangers que els lloguen a turistes. “Això va en contra del dret a l’habitatge”, ha assegurat el membre de la plataforma.

D’acord amb la plataforma, en el cas del bloc Aragó 477 el fons també ha incomplert la llei pel que fa a llicències d’obres i ha fet una campanya d’”assetjament” als llogaters. Les veïnes han afirmat que Norvet ha fet obres a hores intempestives, ha col·locat una lona per impedir que entri la llum solar als pisos i ha evitat que funcioni l’ascensor. “Hem suportat de tot”, ha assegurat la Karima, una de les inquilines.

Flexibilitzar l’accés a la mesa d’emergència

La PAH també ha demanat flexibilitzar l’accés a la mesa d’emergència, ja que entre altres perfils no hi entren els inquilins d’habitacions de relloguer. Aquests desnonaments invisibles també queden fora de la moratòria dictada durant la pandèmia i s’han seguit produint fins i tot durant el confinament. Segons Babot aquest és un “buit” que la llei no contempla i deixa fora de l’accés a l’habitatge famílies vulnerables. “L’administració els deixa de banda”, ha afirmat l’Angie, una de les veïnes afectades.

Evitar el desnonament

Amb la sanció, recollida en cas d’incompliment de la llei 24/2015, la PAH vol evitar que es materialitzi el desnonament previst per dimecres que ve. Per això han engegat una campanya i ha convocat mobilitzacions per evitar que les veïnes es quedin sense sostre. D’altra banda, la PAH ha alertat que arran de la crisi de la Covid-19 s’ha vist com barris sencers i la vida al barri “queda molt trencada” i ha posat de manifest que aquest no és el model de ciutat que vol.

Més notícies
Bloc de pisos a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Pisos.es
CARTA OBERTA DE LA FAVB | Crida a un pacte per a l’habitatge 2020-2030
Notícia: CARTA OBERTA DE LA FAVB | Crida a un pacte per a l’habitatge 2020-2030
Comparteix
"Calen compromisos institucionals, unitat entre els partits polítics i acords de ciutat, de govern i d'Estat"
Membres de la PAH ocupant una oficina del BBVA al centre de Barcelona / ACN - Pol Solà
La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar lloguer social en pisos traspassats a un ‘fons voltor’
Notícia: La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar lloguer social en pisos traspassats a un ‘fons voltor’
Comparteix
Vol que el banc es responsabilitzi de les famílies que no poden pagar la hipoteca
Imatge d'arxiu d'una protesta per evitar un desnonament per ocupació / ACN (Blanca Blay)
L’alarmisme sobre l’ocupació de pisos indigna entitats socials de Barcelona
Notícia: L’alarmisme sobre l’ocupació de pisos indigna entitats socials de Barcelona
Comparteix
Mentres les dades sobre l'ocupació els últims mesos no arriben, jutges i activistes aclareixen alguns falsos mites vinculats al fenomen
Veïns celebren l'aturada del macrodesnonament | David Cobo
El 88% de les dones en risc de desnonament té mala salut mental
Notícia: El 88% de les dones en risc de desnonament té mala salut mental
Comparteix
La crisi de l’habitatge a Barcelona és un malson per a moltes famílies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa