Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El túnel de Badal produirà energia elèctrica
  • CA

El túnel de la rambla de Badal produirà electricitat gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de la boca sud. Tindrà una potència de generació de 66 kWp, que no és molt elevada però permet abastir equipaments propers. A més, estaran connectades a la xarxa general de baixa tensió per vendre eventuals excedents de producció.

L’obra té lloc des d’aquest mes de març fins al juny i costa una mica més de 166.000 euros. Afecta una superfície de 1.212 metres quadrats que fins ara no tenien cap ús. A l’abril s’hi posarà el cablejat i les caixes de connexions, per posar-hi a continuació les plaques, que estaran ben inclinades per captar el màxim d’hores de sol. L’energia generada es consumirà al moment, sense emmagatzemar-se, i si no troba sortida en els edificis beneficiaris es redirigirà al mercat majoritari per vendre-la a les empreses elèctriques a través de la comercialitzadora metropolitana Barcelona Energia.

La boca nord del túnel també està previst que tingui plaques, tot i que no tenen data de col·locació encara. La instal·lació completa de les dues cobertes sumaria una potència de 114,4 kWp i l’electricitat produïda podria arribar estalviar, segons el consistori, 41.930 kg d’emissions de CO2 equivalent a l’any.

Energia solar a Barcelona

La gran esperança per disparar la producció d’energia solar en terrenys tan densos com Barcelona són els terrats dels habitatges. No obstant, a la capital catalana els successius plans municipals s’han estavellat contra la indecisió, les desavinences i la manca de capacitat inversora de les comunitats de veïns. La majoria de finques residencials són propietats horitzontals i la decisió depèn de l’acord veïnal. En canvi immobles amb altres usos i titularitats, com les grans escoles, són més proclius a instal·lar plaques i amortitzar-les en menys d’una dècada. A l’octubre a comissió de drets socials de l’Ajuntament va aprovar precisament incentivar aquest segment d’espais potencials.

Més notícies
Cotxes pintats en un pàrquing provisional que abans era un hort comunitari / Hort El Brot (cedida)
Ratllen cotxes d’un pàrquing fet després d’arrasar un hort comunitari
Notícia: Ratllen cotxes d’un pàrquing fet després d’arrasar un hort comunitari
Comparteix
L'hort El Bröt, com s'anomena el grup de gent que conreava la zona, es "desmarca totalment" de l'acte
Hotel Axel a l'Havana AXEL
Un hotel barceloní exporta el seu model LGTBI a Cuba
Notícia: Un hotel barceloní exporta el seu model LGTBI a Cuba
Comparteix
Axel obre un complex hoteler a l'Havana, que se sumen a la cadena que ja té a l'Estat, els EUA i Alemanya
Material d'obra acumulat a la zona de les Glòries JORDI PLAY
La cara B de les Glòries: obres empantanegades durant anys
Notícia: La cara B de les Glòries: obres empantanegades durant anys
Comparteix
La zona està en obres des del 2014. L’Ajuntament anuncia avenços, però el veïnat denuncia que des del 2019 hi ha zones abandonades que són un cau de brutícia
La Chalmeta, un bloc d'habitatge cooperatiu de 32 pisos inaugurat el 5 de març de 2022 al barri de la Marina del Prat Vermell / Ajuntament de Barcelona
Nova vida al barri de la Marina amb 32 pisos d’habitatge cooperatiu
Notícia: Nova vida al barri de la Marina amb 32 pisos d’habitatge cooperatiu
Comparteix
Els habitants del bloc podran estar-s'hi fins a 75 anys sense patir increments de preu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa