Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ratllen cotxes d’un pàrquing fet després d’arrasar un hort comunitari
  • CA

Aquest dimarts han aparegut pintats diversos cotxes al barri del Baix Guinardó. Concretament, en un pàrquing provisional ordenat construir per la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, després que autoritzés el desnonament amb una excavadora d’un hort comunitari que hi havia a la zona i que s’anomenava El Bröt. El grup de persones que conreava aquesta terra, en un solar municipal, ha assegurat que es “desmarca totalment” de l’acció i la condemna.

“Com a col·lectiu, i com a particulars, mai violentarem persones ni coses”, han assegurat, a través d’una piulada a Twitter. “Rebutgem els actes vandàlics d’aquesta nit”, han emfatitzat. Igualment, els membres del Bröt han expressat en reiterades ocasions el seu malestar per la decisió presa per Alarcón, a qui lamenten manca de voluntat de diàleg per arribar a una entesa. D’altra banda, l’Ajuntament ha explicat que ha estat el grup del Bröt qui no ha volgut seure a negociar amb l’associació de veïns, cosa que neguen els acusats.

El PSC, sol

El passat 3 de març comuns i PSC van partir peres per aquest fet. Ho van expressar de forma pública al consell plenari d’Horta-Guinardó, quan el PSC es va quedar sol rebutjant una proposta presentada per ERC i on s’instava al govern municipal a “impulsar les negociacions del desenvolupament del projecte d’urbanització de l’entorn del Torrent de Lligalbé i que s’arribi a un acord definitiu sobre els habitatges conjuntament amb totes les parts i que s’estableixi un calendari sobre el projecte amb l’objectiu de què en el proper mandat es pugui començar a executar”. La resta de grups presents al ple del districte (Junts, Ciutadans i Valents) s’hi van abstenir.

Allà mateix es va determinar que “mentre no es porta a terme la construcció dels habitatges i jardins, es pugui fer ús de l’espai amb l’objectiu d’iniciar un projecte comunitari consensuat per evitar l’incivisme, l’ús privatiu de l’espai i els problemes de convivència i de manca de consens que s’han generat en el passat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa