Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ratllen cotxes d’un pàrquing fet després d’arrasar un hort comunitari

Aquest dimarts han aparegut pintats diversos cotxes al barri del Baix Guinardó. Concretament, en un pàrquing provisional ordenat construir per la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, després que autoritzés el desnonament amb una excavadora d’un hort comunitari que hi havia a la zona i que s’anomenava El Bröt. El grup de persones que conreava aquesta terra, en un solar municipal, ha assegurat que es “desmarca totalment” de l’acció i la condemna.

“Com a col·lectiu, i com a particulars, mai violentarem persones ni coses”, han assegurat, a través d’una piulada a Twitter. “Rebutgem els actes vandàlics d’aquesta nit”, han emfatitzat. Igualment, els membres del Bröt han expressat en reiterades ocasions el seu malestar per la decisió presa per Alarcón, a qui lamenten manca de voluntat de diàleg per arribar a una entesa. D’altra banda, l’Ajuntament ha explicat que ha estat el grup del Bröt qui no ha volgut seure a negociar amb l’associació de veïns, cosa que neguen els acusats.

El PSC, sol

El passat 3 de març comuns i PSC van partir peres per aquest fet. Ho van expressar de forma pública al consell plenari d’Horta-Guinardó, quan el PSC es va quedar sol rebutjant una proposta presentada per ERC i on s’instava al govern municipal a “impulsar les negociacions del desenvolupament del projecte d’urbanització de l’entorn del Torrent de Lligalbé i que s’arribi a un acord definitiu sobre els habitatges conjuntament amb totes les parts i que s’estableixi un calendari sobre el projecte amb l’objectiu de què en el proper mandat es pugui començar a executar”. La resta de grups presents al ple del districte (Junts, Ciutadans i Valents) s’hi van abstenir.

Allà mateix es va determinar que “mentre no es porta a terme la construcció dels habitatges i jardins, es pugui fer ús de l’espai amb l’objectiu d’iniciar un projecte comunitari consensuat per evitar l’incivisme, l’ús privatiu de l’espai i els problemes de convivència i de manca de consens que s’han generat en el passat”.

Nou comentari

Comparteix