Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Baix Guinardó planten cara a l’Ajuntament per un hort comunitari
  • CA

“La línia està marcada, El Brot continua”. Amb aquesta determinació es planta David Plaja, membre de l’hort comunitari autogestionat del Baix Guinardó, situat al carrer Torrent de Lligalbé. L’1 de febrer l’Ajuntament els va fer fora de l’espai, sense notificació prèvia i amb presència de la Guàrdia Urbana de Barcelona i d’una màquina excavadora. Ara hi han tornat i han continuat fent el de sempre: omplir de verd aquest racó que es troba en desús.

Malgrat les presses, el dia de l’expulsió van poder salvar algunes de les plantes que hi havien col·locat. Minuts més tard, l’Ajuntament va batejar l’hort El Brot com un pàrquing provisional. Un ús temporal, a l’espera que s’aprovi el pla urbanístic que ha de servir per fer pisos socials per a col·lectius vulnerables, a més d’un espai verd. Els membres del Brot no s’hi oposen a cap de les iniciatives, però demanen que se’ls deixi fer servir l’espai a l’espera que les obres comencin. L’Ajuntament ho veu diferent. Plaja acusa el consistori d’intentar guanyar-se el favor dels veïns i veïnes de la zona amb aquest pàrquing de nova creació. Sigui com sigui, ell i alguns més no s’han quedat de braços plegats i han continuat fent ús de l’espai, amb activitats obertes a la comunitat. A més, aquesta setmana han expandit el seu projecte ocupant un altre espai situat molt a prop d’on ja hi eren, que fins ara no es feia servir.

“Si l’Ajuntament vol un pàrquing i nosaltres verd, doncs fem un pàrquing verd”, planteja Plaja. L’Ajuntament, des del districte d’Horta-Guinardó, diu que els van oferir negociar una proposta conjunta, juntament amb l’associació de veïns, però la van rebutjar, expliquen fonts del consistori al TOT Barcelona. Els membres d’aquest hort comunitari rebutgen de pla aquesta tesi i asseguren que és “completament al revés”, que va ser l’associació de veïns qui va rebutjar el plantejament que els van fer. “Des del districte es considera necessari recuperar aquest espai públic, que és necessari per al barri, on hi ha prevista la construcció d’un espai verd i habitatge públic”, recorda el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa