Treballadors de Nissan Barcelona protesten davant de la planta de Cantàbria salvada per la firma japonesa

Són uns 200 treballadors que han arribat al crit de 'Nissan no es tanca'

Els treballadors de Nissan Barcelona han arribat a la fàbrica de la companyia en Els Corrals de Buelna a Cantàbria acompanyats pels seus familiars i al crit de ‘Nissan no es tanca’. Han començat a arribar a la factoria, que té garanties de continuïtat mentre la de la Zona Franca tancarà a finals d’any, poc abans de dos quarts d’onze del matí en una caravana de cotxes que ha partit des de Torrelavega a primera hora.

La caravana ha arribat a la zona de la fàbrica, que es troba vigilada per nombrosos efectius de la Guàrdia Civil, amb xiulets i crits des de dins dels vehicles, els ocupants dels quals porten samarretes i amb en missatge de ‘#FuturoparaNissanya’ i ‘No al tancament de Nissan’.

A continuació, han estacionat els seus cotxes en l’aparcament pròxim a la fàbrica situat en direcció San Felices de Buelna, on han pres una traca de petards i han cridat frases com ‘Som obrers, no terroristes’, ‘Cantàbria escolta Nissan aquesta en la lluita’, ‘Fran, rata, sal de la claveguera’, ‘La Nissan som tots’ i ‘Si això no s’arregla, guerra, guerra, guerra’, i ‘Si no s’apanya, canya, canya, canya’.

Des d’aquí han iniciat una marxa fins a l’entrada de la fàbrica, encapçalada per dues grans pancartes amb els missatges de ‘No al tancament de Nissan, lluitarem per un futur’, i ‘No al tancament de Nissan pel futur industrial’, i una altra més petita en la qual es llegia: ‘Amb més de 25.000 famílies al carrer, no hi ha un altre camí que la lluita’.

Els treballadors de Nissan Barcelona van arribar ahir a la tarda a Cantàbria i van pernoctar en Cometes. Fins al divendres tenen previstes manifestacions i actes de protesta en Els Corrals de Buelna i a Santander, on volen que els rebi el president regional, Miguel Ángel Revilla.

Més informació

Nou comentari