La direcció de Nissan es nega a donar explicacions al Parlament

S’havia sol·licitat la seva compareixença a les comissions d'Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies

L’anunci de la multinacional nipona Nissan d’abandonar Catalunya, deixant al carrer uns 3.000 empleats, ha provocat un daltabaix en el panorama industrial del país. Tant, que Govern i sindicats intenten convèncer la companyia, en aliança amb la francesa Renault, que no abandoni la planta de la Zona Franca, o que com a mínim es trobi la manera de reconvertir-la i salvar llocs de treball i capacitat productiva. També el Parlament ha volgut debatre sobre aquesta qüestió, i ha citat a les comissions d’Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies per a informar sobre el tancament de les plantes de Nissan.

Però la direcció de Nissan ha fet arribar una carta als diputats en què expressa la seva “voluntat de no comparèixer”. Hi estaven citats Frank Torres, director de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso, vicepresident, Juan Luis Pla, director de relacions institucionals, i Gianlucca de Ficchy, vicepresident sèniro de Nissan Europa. Qui sí compareix són els representants del comitè d’empresa de la planta, i després serà el torn dels consellers.

Nou comentari