Nissan garanteix el futur a mig termini de la planta de Cantàbria mentre manté el pols per tancar Barcelona

La companyia va llançar ahir un advertiment als sindicats catalans i els va demanar que entrin en les negociacions per als acomiadaents

La direcció de Nissan i els representants dels treballadors de la planta de l’empresa a Cantàbria han arribat a un preacord per garantir la competitivitat de la fàbrica fins al 2023 amb unes inversions superiors als 40 milions d’euros. El pacte, que encara han de ratificar els treballadors, inclou segons l’empresa el manteniment dels llocs de feina “sense mesures traumàtiques” amb una ocupació del 75%. Entre d’altres mesures, es reduirà un 5% la jornada a partir del 2021 i s’aplicarà un ERTO. L’empresa diu en un comunicat que es millorarà així “el rendiment de la planta, s’augmentarà el volum de negoci i la renovació de les instal·lacions”. A més, assegura que es compleixen reivindicacions dels treballadors com l’increment de la càrrega de feina i el pla d’inversions.

“Tindrem una oportunitat única per construir un futur sostenible per la planta de Cantàbria”, ha assegurat el director general d’operacions de Nissan a Corrales de Buelna, Eduard Reimondez. La fàbrica dona actualment feina a més de 500 persones i és una de les més importants d’Europa en fundició i mecanització. Està orientada a la fabricació de peces com discs de fre, i produeix per les fàbriques de Nissan i Renault a Europa, amb components per al Juke, els models Qashqai, Micra, e-NV200, LEAF i Navara –per a Nissan- i els Kadjar, Megane i Captur de Renault. L’any passat va produir 39.000 tones de components.

Advertiments als sindicats a Catalunya

El preacord arriba mentre a Barcelona, sindicats i direcció de Nissan s’hauran de començar a asseure a la taula de negociació per al tancament de les plantes catalanes a partir del 30 de juny. Ahir mateix, l’empresa va llançar un advertiment als sindicats.

Més informació

Nou comentari