Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan registra l’ERO per tancar les tres plantes que té a Catalunya
  • CA

La direcció de la multinacional automobilística japonesa Nissan ha registrat aquesta tarda l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) vinculat al tancament de les tres plantes que té a Catalunya. Direcció i sindicats han mantingut avui la primera reunió per intentar pactar les condicions de l’expedient. Després d’això, el conseller Chakir el Homrani ha lamentat que l’expedient “afecta milers de persones treballadores”, per bé que, fins ara, no ha transcendit el volum de plantilla afectat. El Homrani, però, ha afirmat: “Vetllarem pels seus drets”. I ha afegit: “Els qui van promoure la reforma laboral, els que li van donar suport i els que no l’han derogat, avui són l’exponent d’un fracàs polític en defensa dels drets laborals”.Cal recordar, en aquest sentit, que aquest dimarts el Parlament ha reclamat al govern espanyol que recuperi l’autorització administrativa dels ERO, en una sessió conjunta de les comissions d’Empresa i Treball monogràfica sobre el tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya.

Els parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i CUP han votat en aquest sentit en tres propostes de resolució diferents, l’endemà que els representants de la plantilla de Nissan reclamessin la derogació, precisament, de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors. El PSC s’ha abstingut i el PP i Cs s’han posicionat en contra en les tres votacions.

Els grups també han aprovat un text que titlla la incompareixença dels directius de Nissan a la comissió d’aquest dimarts com a “falta de respecte institucional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa