La neteja de l’aeroport d’El Prat, també en vaga durant el MWC

El comitè d'empresa de l'adjudicatària Valoriza Facilities crida a la plantilla a mobilitzar-se del 25 al 28 de febrer

L’Aeroport de Barcelona-El Prat podria funcionar també a mig gas durant el Mobile World Congress (MWC). La vaga que han convocat els treballadors dels serveis de neteja se suma a la ja anunciada del metro barceloní, que dificultarà la mobilitat dels congressistes. El comitè d’empresa, segons han confirmat CCOO i la conselleria de Treball a l’agència ACN, ha registrat la convocatòria de vaga pels dies 25, 26, 27 i 28 de febrer, les mateixes dates en les que se celebra el congrés tecnològic. 

L’empresa Valoriza Facilities, filial del grup SACYR, que és l’adjudicatària majoritària de la neteja de l’aeroport i els treballadors consideren que ha incomplert els requisits de contractació que estableix el Pacte de Centre. En concret es queixen de les condicions laborals dels empleats indefinits. La reunió de mediació celebrada dilluns al vespre no va arribar a cap acord, pel que finalment ha tirat endavant la convocatòria de vaga. Concerneix a uns 430 treballadors i preveu concentracions a les 12h i a les 14h del migdia cadascuna de les jornades de protesta.

Més trens des de Madrid i descomptes a l’AVE

En contrast amb metro i aeroport, el servei ferroviari espanyol llueix múscul anunciant que augmenta en 17.000 places la línia d’AVE entre Madrid i Barcelona durant el MWC i el cap de setmana posterior. A més Renfe ofereix un 35% de descompte en desplaçaments a la capital catalana des de qualsevol estació d’AVE i Llarga Distància, amb bitllets que a més permetran enllaçar amb els serveis de Rodalies de Barcelona i de Madrid. 

Més informació

Nou comentari