Els treballadors del metro convoquen una vaga de 2 hores per torn durant el MWC

La plantilla ho ha decidit en dues assemblees | TMB ha replicat aquest mateix vespre que no veu "motius laborals" a la decisió

Els treballadors del metro de Barcelona han decidit en assemblea fer vaga durant el Mobile World Congress, que se celebra a la capital catalana entre el 25 i el 28 de febrer. Fonts sindicals han confirmat que la intenció dels treballadors és fer aturades de dues hores per torn els quatre dies de la fira, tot i que encara no està clar a quines hores concretes es veurà més afectat el servei.

La plantilla del metro ha votat en assemblea a favor de la vaga aquest dijous, un dia després que TMB assegurés que “no hi ha raons objectives” per convocar mobilitzacions. En un primer moment, el comitè d’empresa havia proposat aturades durant quatre dilluns, els tres últims de febrer i el primer de març, però finalment s’ha optat per centrar la protesta en ple congrés dels mòbils.

TMB nega que hi hagi “motius laborals”

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha replicat aquest mateix vespre que no veu “motius laborals” a la decisió de l’assemblea de treballadors i ha recriminat que l’aturada de dues hores per torn és una vaga “de baix cost” amb el “màxim perjudici” al servei i el “mínim descompte salarial”. TMB considera la vaga “del tot contrària a l’interès públic” i recorda que el conveni col·lectiu de Metro té vigència fins a finals del 2019. S’aplica “de manera constructiva i favorable a la plantilla”, afegeix. Sobre la presència d’amiant al metro, l’operador metropolità defensa el pla de gestió que està impulsant “amb el màxim rigor i en diàleg permanent amb els afectats i amb tota la plantilla”, seguint “tots els protocols” de salut i en contacte amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona. 

Ada Colau veu injusta la vaga i demana negociar més

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no veu “justa” la vaga anunciada al metro durant el congrés de mòbils, “un moment tan important per la ciutat”. En una entrevista al programa Més 3/24 de la televisió pública catalana, Colau ha defensat que “hi ha marge de negociació” i que el seu govern s’esforçarà per “reconduir la situació”. “Les protestes formen part de la normalitat d’una gran ciutat i els grans aconteixements atreuen a qui vol fer una vaga”, ha assumit. No obstant, ha defensat que l’empresa metropolitana ha “incrementat la inversió, ampliat la plantilla, tancat un conveni laboral històric i millorat els drets dels treballadors”. “Hem donat senyals inequívocs de què som un govern dialogant”, ha dit, pel que ha demanat als treballadors que negociïn per no haver d’arribar a la vaga.

Pel que fa a l’amiant, una de les màximes preocupacions dels sindicats de TMB, ha assegurat que el seu equip ha “donat instruccions perquè s’intensifiquin les inspeccions i es prenguin totes les mesures necessàries”. “Som els primers interessats en protegir la salut dels treballadors i usuaris”, ha subratllat.

Més informació

Nou comentari