Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MWC tindrà un impacte de 473 milions a Barcelona i s’alia amb el Sónar per al 2020
  • CA

El Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc a Barcelona entre el 25 i el 28 de febrer, tindrà un impacte de 473 milions d’euros en l’economia de la ciutat i permetrà crear 13.900 llocs de treball a temps parcial, segons ha avançat aquest dimecres el president executiu de GSMA, John Hoffman. L’esdeveniment també té un impacte molt important en l’activitat de la Fira de Barcelona amb gairebé un 30% dels seus ingressos anuals. Pel 2020, l’organització ha anunciat una aliança amb el Sónar per portar el congrés a un nou nivell.

[r:1]

Segons els càlculs de GSMA, entre 2006 i 2018 el Mobile Congress ha deixat gairebé 5.000 milions d’euros a la ciutat tant en impacte directe (empreses contractades per organitzar els actes) com indirecte (hotels, restaurants, transport). “El MWC Barcelona és el nostre principal congrés, el centre de l’univers GSMA”, ha dit Hoffman. L’edició de 2019 girarà al voltant de la “hiperconnectivitat” del 5G i l’Internet de les Coses (IoT, en les seves sigles en anglès), però també tindrà un especial interès en la intel·ligència artificial i el big data. 

Durant la presentació oficial del MWC, Hoffman ha elogiat la bona marxa del congrés i espera que aquest any es torni a arribar als 110.000 assistents, tot i que ha matisat que “no és tant una qüestió de quanta gent ve, sinó de qui”. Entre els ponents destaca la presència de les primeres espases d’empreses de sectors molt diferents com Facebook, Rakuten, Microsoft o Daimler, que tenen com a denominador comú la tecnologia, la innovació i la connectivitat.

El MWC més femení

L’edició d’enguany del Mobile World Congress tindrà més presència femenina que mai. I no només per la celebració del programa Women4Tech, que se celebra per tercer any. “S’estan fent progressos per corregir el desequilibri de la presència de dones al sector tecnològic”, ha dit Hoffman. El 2015 el 18% dels assistents al MWC van ser dones, mentre que el 2018 ja era un 24% i per aquest any esperen superar el 30%.

La presència de dones també es farà notar entre els ponents i panelistes, que aquest any ja seran el 30%. Destaca la presidenta executiva de Sintel Group, Chua Sock Koong; la comissionada d’Infraestructures i Energia de la Unió Africana, Amani Abou-Zeid; la comissària europea de Societat i economia Digital, Mariya Gabriel; la fundadora i presidenta executiva d’HTC, Cher Wang; o la presidenta executiva de Vimeo, Anjali Sud.

Més notícies
Les dues cares de la tecnologia es troben a la Mobile Week Barcelona
Notícia: Les dues cares de la tecnologia es troben a la Mobile Week Barcelona
Comparteix
L’espai de reflexió al voltant del Mobile World Congress porta el debat sobre els reptes i les amenaces de la transformació digital a tots els racons de la ciutat
Vueling operarà 36 vols extra a Barcelona pel Mobile Congress
Notícia: Vueling operarà 36 vols extra a Barcelona pel Mobile Congress
Comparteix
L’aerolínia de baix cost posa a la venda 6.800 seients addicionals amb rutes com París, Londres, Munic o Düsseldorf
Fira de Barcelona bat el rècord d’ingressos i confirma el relleu del consell
Notícia: Fira de Barcelona bat el rècord d’ingressos i confirma el relleu del consell
Comparteix
Pau Relat és el nou president de la institució firal, que tancarà el 2018 amb 210 milions d’ingressos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa