Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les dues cares de la tecnologia es troben a la Mobile Week Barcelona

El Mobile World Congress (MWC) torna a Barcelona del 25 al 28 de febrer per presentar les últimes novetats en telefonia i tecnologia 5G, però el format professional del congrés fa que molts barcelonins el vegin com un esdeveniment aliè a la ciutat. Per això fa tres anys que els organitzadors del MWC van crear la Mobile Week Barcelona, una iniciativa paral·lela que fusiona art, ciència i tecnologia per apropar el congrés als barris del 14 al 23 de febrer. Aquest any, que per primer cop s’expandeix a altres ciutats de Catalunya, debatrà sobre els reptes i les amenaces de la transformació digital.

Sota el lema la “nostra senzilla relació amb la tecnologia”, la Mobile Week es proposa explorar les dues cares del progrés tecnològic i la digitalització de les societats modernes. “la relació d’amor-odi que els mòbils, les xarxes socials i la tecnologia en general provoquen en les persones”, ha explicat el director de Digital Society i responsable de la Mobile Week Barcelona, Esteban Redolfi. “La tecnologia ens facilita la vida, però també crea dependència i pot ser tòxica”. Amb aquest fil conductor s’han organitzat 130 activitats en més de 60 espais distribuïts per tota la ciutat.

Barcelona, ciutat tecnològica

L’essència de la Mobile Week és apropar la tecnologia mòbil als ciutadans de Barcelona, que en els últims anys s’ha “convertit en una capital tecnològica i científica del Sud d’Europa”, ha dit el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello. La ciutat ja està posicionada al món, però encara té pendent el repte d’engrescar els barcelonins perquè facin seva aquesta nova aposta estratègica. “La Barcelona va ser capital olímpica als 90 perquè va connectar amb la ciutadania i ara hauria de passar el mateix. És la única manera de consolidar aquesta capitalitat”.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha celebrat que la Mobile Week s’hagi estès a altres ciutats de Catalunya per “implicar la resta del país al Mobile World Crongress” i avançar cap a un país “connectat”. En aquesta edició s’afegeixen Girona, Lleida, Igualada, Reus i la comarca de la Ribera d’Ebre, però Puigneró espera que l’any que ve siguin moltes més. La tecnologia és una de les prioritats de la Generalitat, que vol portar la fibra òptica a tots els racons de Catalunya perquè al segle XXI “la competitivitat es mesura de gigues”.

Més notícies

Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile

Notícia: Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile
Comparteix
L'assemblea, que comença a les 11 hores, serà clau per al futur de les mobilitzacions del sector
Notícia: Els taxistes voten avui mantenir la vaga, aturar-la o donar una treva fins al Mobile - Mobile

Vueling operarà 36 vols extra a Barcelona pel Mobile Congress

Notícia: Vueling operarà 36 vols extra a Barcelona pel Mobile Congress
Comparteix
L’aerolínia de baix cost posa a la venda 6.800 seients addicionals amb rutes com París, Londres, Munic o Düsseldorf
Notícia: Vueling operarà 36 vols extra a Barcelona pel Mobile Congress - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa