Fira de Barcelona bat el rècord d’ingressos i confirma el relleu del consell

Pau Relat és el nou president de la institució firal, que tancarà el 2018 amb 210 milions d’ingressos

El Consell General de la Fira de Barcelona ha tancat la seva primera reunió dels últims dos anys amb molt bones notícies de la seva activitat i el relleu a la seva cúpula. Pau Relat s’ha confirmat com a nou president de la Fira en substitució de José Luís Bonet, que deixa la institució firal després de 14 anys amb un resultats rècord: la previsió és tancar l’any amb 210 milions d’ingressos, un 13% més que el pressupost inicial i un 12% més respecte l’any passat. En aquesta xifra ha tingut un gran pes el Mobile World Congress (30%) i el Saló Alimentària (10%).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que el consell de la Fira “feia molt temps que estava pendent de reunir-se” perquè ha estat un any “excepcional”, en relació a l’aplicació del 155 i el retard en la formació del Govern de la Generalitat. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, ha demanat deixar de banda la política quan es parla d’institucions com la Fira i fer un esforç per centrar-se en la promoció econòmica i l’enfortiment del teixit productiu.

Un dels primers encàrrecs que ha rebut Pau Relat ha estat l’elaboració d’un pla per renovar el recinte de la Fira a Montjuïc de cara al 2029 –aquell any es complirà un segle de la seva inauguració– i explorar vies per ampliar l’espai del de Gran Via. “S’ha de pitjar l’accelerador per garantir la competitivitat i el bon posicionament internacional de la Fira”, ha dit Colau. De moment encara no hi ha res més que la intenció de “començar a treballar” i per això no han donat terminis ni xifres d’inversió.

[r:1]

A més del nomenament del Pau Relat com a president, el Consell General de la Fira ha incorporat quatre nous consellers. L’entrada de Mar Alarcon (SocialCar) i Helena Guardans (Sellbytell) ha compensat la sortida de Núria Basi i ara el consell disposa de dues dones, una xifra que per Colau segueix sent insuficient. També s’han incorporat al consell Kim Faura (Telefónica) i Manel Vallet (Catalonia Hotels). Un dels consellers sortint és Enric Crous, que aspira a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona en substitució de Miquel Valls.

El mateix Miquel Valls ha celebrat la renovació del consell i ha destacat que es tracta de “persones de reconegut prestigi” que permeten configurar una “proposta equilibrada i de futur” per continuar amb la professionalització de la Fira. Respecte al nomenament de Relat, l’encara president de la Cambra de Comerç ha explicat que tingut unanimitat i compta amb un “ampli suport entre els empresaris”. El president sortint, Jose Luis Bonet, s’ha mostrat convençut que Relat farà “una gran tasca” al capdavant d’una institució que és “un projecte de país i un motor de l’economia i la societat”.

Balanç extraordinari

El director general de la Fira, Constantí Serrallonga, ha fet balanç d’un exercici “extraordinari” on s’han superat totes les previsions i per segon any consecutiu s’ha batut el rècord històric d’ingressos. Aquest 2018 es tancarà amb 153 salons, congressos i esdeveniments que ha permès celebrar més de 1.000 activitats relacionades com conferències, debats i sessions de networking.

Les previsions pel 2019 també són molt positives i la Fira espera assolir els 190 milions d’euros d’ingressos, una xifra inferior a la d’aquest any per la falta de salons de caràcter trianual. El Mobile World Congress, l’Automobile Barcelona o el Construmat són els principals esdeveniments que acollirà Barcelona el pròxim any. 

Més informació

Nou comentari