Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pere Navarro: “Hem de retenir el talent i evitar que marxi pels preus de l’habitatge”
  • CA

El delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, aposta per convertir el polígon industrial en un espai innovador i enfocat a les noves tecnologies per convertir-se en el nexe d’unió entre la formació i l’empresa i donar noves oportunitats als joves. “Hem de retenir el talent i evitar que marxi pels preus de l’habitatge”, ha explicat durant una conferència amb motius d’un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Una de les propostes estrella del consorci és un “barri per millennials” a la Marina del Prat Vermell, que encara està en fase de concepció però que projecta construir un miler d’habitatges en un dels barris més perifèrics de la ciutat. “Hauria de ser un projecte de ciutat”, ha anunciat Navarro. “Hem començat a treballar amb l’actual equip de govern”, però espera que hi hagi consens per tirar-lo endavant “guanyi qui guanyi” a les eleccions municipals.

El nou barri –juntament amb una incubadora d’empreses dedicades a la impressió 3D, la implantació de més transport públic a dins de la Zona Franca o la innovació en temes de 5G i vehicles autònoms– forma part d’un ambiciós pla per “fer un polígon més humà”, amb més carrers per passejar, més zones verdes i més preocupació pel medi ambient. “Hem de fer coses, promocionar nous espais i experimentar”, ha dit Navarro, sempre posant tota l’atenció “en millorar la vida de les persones”.

Polígon amb 5G i incubadora d’empreses

El consorci també està parlant amb el Mobile World Capital i altres empreses tecnològiques per convertir-se en el primer polígon amb tecnologia 5G –internet de superalta velocitat–. La idea és que serveixi com a àrea de proves per millorar els serveis prestats a les empreses del polígon i una de les primeres iniciatives podrien ser “les experiències de conducció de vehicles autònoms“, un projecte interessant per una zona industrial que necessita molt transport intern.

Navarro ha tornat a explicar la posada en marxa d’una incubadora d’empreses d’impressió 3D, que s’instal·larà a la tercera planta de l’edifici del consorci i ocuparà uns 600 metres quadrats. Les previsions són ajudar unes 100 empreses “a posar en marxa el seu negoci d’impressió 3D” en els pròxims cinc anys, un sector molt interessant on ja s’estan “imprimint cases, peces de cotxe o pròtesis”, ha dit.

En paral·lel, el Consorci de la Zona Franca treballa per posar en marxa el hub tecnològic DFactory 4.0, que en una primera fase disposarà de 17.000 metres quadrats de naus d’última generació per impulsar “les fàbriques del segle XXI” i promoure les noves produccions tecnològiques com el blockchain, la Internet de les Coses (IoT) i la robòtica. Amb una inversió inicial de 17 milions d’euros, el projecte preveu destinar fins a 100.000 metres quadrats al cor del polígon.

Més notícies
Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl
Notícia: Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl
Comparteix
L’escassetat de terrenys per construir habitatges posa a prova la resistència de la ciutat davant un mercat immobiliari que segueix a l’alça
L’Ajuntament té 32 pisos d’habitatge social buits des de fa un any i mig
Notícia: L’Ajuntament té 32 pisos d’habitatge social buits des de fa un any i mig
Comparteix
El govern d'Ada Colau i el Consorci de la Zona Franca, l'ens promotor dels habitatges, s'acusen mútuament de la situació
El futur del 22@: menys empreses i més habitatge protegit
Notícia: El futur del 22@: menys empreses i més habitatge protegit
Comparteix
El pacte, que compta amb el vistiplau de tots els actors implicats en el pla urbanístic, promou la sostenibilitat i el lloguer assequible
El nou barri sobre la Rambla Prim s’estrenarà abans que l’estació de la Sagrera
Notícia: El nou barri sobre la Rambla Prim s’estrenarà abans que l’estació de la Sagrera
Comparteix
Més de 3.700 pisos transformaran aquest cul-de-sac en el marc del Pla Sant Andreu-Sagrera i s’alçaran ja el proper mandat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa