Mercedes Vidal veu “poc marge de negociació” per evitar la vaga de metro durant el MWC

La regidora i presidenta de TMB ha assegurat que les demandes dels treballadors no ofereixen gaires possibilitats de concessió

La regidora de mobilitat de Barcelona i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha assegurat a l’oposició municipal que l’empresa de transports té “poc marge de negociació” amb els sindicats del metro per fer-los desistir de la vaga anunciada durant el Mobile World Congress (MWC). “Esperem no arribar a la vaga i l’actitud [de l’Ajuntament de Barcelona] serà exactament la mateixa que la que va tenir per evitar la vaga de la Mercè”, ha respost, a petició del Partit Popular. Els dos principals punts de conflicte, ha recordat, són la gestió de la presència d’amiant a la xarxa i la readmissió de treballadors acomiadats.

En el primer cas, ha assegurat que TMB ja fa tot el possible d’acord amb els “estrictes protocols” sobre amiant vigents i en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. “Les medicions d’aire són molt riguroses i diuen que no hi ha riscos per als passatgers ni pels treballadors”, ha assegurat. Les enganxines instal·lades en espais on s’ha detectat amiant, com les parets dels passadissos d’enllaç de plaça Catalunya, ha defensat que “són de cara als treballadors” perquè no manipulin cap element potencialment perillós. Pel que fa als acomiadaments, ha recordat que estan motivats per un presumpte cas de corrupció a petita escala perquè els treballadors en qüestió hauriem sancionat irregularment a passatgers per quedar-se amb l’import de les multes.

Més informació

Nou comentari