Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Joan Bayén, l’ànima del Pinotxo bar de la Boqueria

El cambrer Joan Bayén, conegut com el Juanito de la Boqueria ha mort aquest dimarts, tal com ha avançat el TOT Barcelona. L’ànima del Pinotxo ha mort a 89 anys per causes naturals, i de fet, no podrà participar en la presentació d’un llibre homenatge que es preparava i que fa un repàs a 80 anys del mític establiment del Mercat de la Boqueria. Bayén va estar darrere la barra ni més ni menys que 75 anys, des dels 14 anys. De fet, quan el Juanito es va jubilar al desembre, el mercat ja ho va considerar com una gran pèrdua, perquè, en paraules del gerent de la Boqueria, ‘Juanito’ era un exemple del “pes humà de cares conegudes, com el Petràs, o com continua sent el Soley, que està perdent la Boqueria. Ha representat la imatge de la Boqueria amb la seva cara amable i des del seu metre quadrat de glòria davant de la cafetera ha esdevingut un personatge entranyable, respectat i estimat per tothom”.

Joan Bayen, en Juanito, rere la barra del bar Pinotxo / Foto: Jordi Play
Joan Bayén, en Juanito, rere la barra del bar Pinotxo abans jubilar-se al desembre / Jordi Play

Lluita pel nom de Pinotxo

El Pinotxo va tancar coincidint amb les obres del mercat, però no va tornar a obrir un cop aquestes van acabar. Joan Bayén es va jubilar i va decidir traspassar el negoci. I ara, el Pinotxo ha tornat amb nous propietaris i un nom diferent. De fet, encara es viu una disputa pel futur de l’icònic Pinotxo. Els nous responsables de l’històric negoci no poden utilitzar aquesta denominació fins que es resolgui un procés judicial en marxa. La mesura cautelar de retirar del nom original de la parada 465 del mercat, aquest passat 20 de març, és una ordre del Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona després que així ho indiqués en ‘Juanito’ quan va penjar el davantal el passat mes de desembre.

Aquesta decisió va agafar per sorpresa els nous concessionaris de l’establiment, que ara està en mans d’una societat privada que comparteix a mitges la gestió amb el nebot de l’antic dependent, Jordi Asín Bayén, que ja està buscant emplaçaments alternatius per poder reobrir el negoci. De fet, el nebot de l’històric cambrer al·legava que vol mantenir el nom perquè la tercera i quarta generació de la família pugui continuar al capdavant de l’establiment mantenint l’esperit que ha caracteritzat sempre el negoci. Ara caldrà veure si traspàs del Juanito canvia o no aquest escenari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: pere a abril 11, 2023 | 11:38
    pere abril 11, 2023 | 11:38
    75 anys de treball i els gossos/funcis del parlament cobrant sense treballar amb les famoses indemnitzacions. I a sobre col·laboracionistes.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 11, 2023 | 13:24
      Pere Llimonera i Citronell abril 11, 2023 | 13:24
      ... Ibas muy bien en lo que dices, tocayo "Pere"... todo correcto, hasta la ultima frase en que derivas en fantasías irracionales y aberrantes... Ese magnifico hombre N0 era supremata... N0 mezcles churras con merinas... No entres en lo que no hace falta ni tiene nada que ver. Ocupémonos simplemente en admirar y honrar al difunto... Era un hombre especial : R.I.P.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 11, 2023 | 13:18
    Pere Llimonera i Citronell abril 11, 2023 | 13:18
    ... Ese hombre era un símbolo en si mismo... Hay gente que nace con una Luz especial...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa