Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Juanito del bar Pinotxo es converteix en protagonista d’un llibre

El traspàs del mític Pinotxo de la Boqueria ha ocupat portades de la premsa local barcelonina. El Pinotxo va tancar coincidint amb les obres del mercat, però no va tornar a obrir un cop aquestes van acabar. Ara el Pinotxo ha tornat amb nous propietaris i un nom diferent. Juan Bayén, més conegut com a ‘Juanito‘, l’home que durant desenes d’anys ha sigut l’home que atenia la clientela del mercat a l’altra banda de la barra, s’ha jubilat i ha decidit traspassat el negoci. Coincidint amb la jubilació, la Boqueria li fa un homenatge i el converteix en protagonista d’un llibre que relata 80 anys del Pinotxo i del Mercat.

Segons els ideòlegs del llibre, de l’editorial Genco, la història del Pinotxo i la Boqueria “no podrien entendre’s una sense l’altra”, fet que fa necessari la lectura d’aquest llibre. L’editorial diu que la història s’explica de forma cronològica i que es mostra moments “importants i significants” del Juanito i de les persones que l’han acompanyat. El llibre alhora descobreix les seves influències, anècdotes vàries i com s’ha transformat el mercat de la mà d’aquest personatge singular que ocupa les principals portades.

Tancament amb polèmica

La reforma del paviment de la Boqueria ha acabat amb una disputa pel futur de l’icònic Pinotxo. Els nous responsables de l’històric negoci no podran utilitzar aquesta denominació a partir d’ara fins que es resolgui un procés judicial en marxa. La mesura cautelar de retirar del nom original de la parada 465 del mercat és una ordre del Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona després que així ho indiqués en ‘Juanito’ quan va penjar el davantal el passat mes de desembre.

Aquesta decisió unilateral va agafar per sorpresa els nous concessionaris de l’establiment, que ara està en mans d’una societat privada que comparteix a mitges la gestió amb el nebot de l’antic dependent, Jordi Asín Bayén, que ja està buscant emplaçaments alternatius per poder reobrir el negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa