La primera edició presencial de l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés audiovisual més gran del món, ha quedat per sota de les previsions que els organitzadors havien augurat abans que obrís portes entre dimarts passat i aquest divendres. La fira ha rebut 43.691 congressistes al llarg dels últims quatre dies, per sota dels 50.000 visitants que els responsables del certamen s’havien marcat com a fita.

Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de l’esclat de la covid. L’ISE va debutar el 2021 a Barcelona, si bé gairebé tota l’edició va ser virtual a causa del risc de contagi de Covid. Els promotors del certamen han hagut d’esperar fins al 2022 per poder celebrar una edició “real”, amb 834 expositores en 48.000 metres quadrats. Al seu torn, el saló dedicat a l’internat de les coses i a les tecnologies disruptives, l’IOT Solutions World Congress, que s’ha fet coincidint amb l’ISE, va captar 12.000 visitants, 4.000 menys que en l’última edició.

Pel que fa a l’ISE, el saló audiovisual ha quedat per sota de les xifres de l’altre gran congrés de Barcelona, el Mobile World Congress (MWC), que va aplegar 60.000 congressistes aquest febrer. Ara bé, si se suma l’assistència de les dues cites, la dada s’eleva a més de 55.600 persones.

Mike Blackman, director executiu de l’esdeveniment de referència del sector audiovisual, ha dit que està “orgullós” de l’edició del 2022, que ha “brindat una plataforma amb èxit perquè els expositors i socis exhibeixin les seves innovacions i solucions tecnològiques”. “Mentre tots ens recuperem de l’impacte de la pandèmia, és meravellós ser aquí a Barcelona en el que se sent com un ISE normal a la seva nova llar”, ha dit en declaracions recollides en un comunicat.

En aquest sentit, ha afirmat que esperen aprofitar aquest “èxit” per “tornar el 31 de gener del proper any per a un altre ISE energitzant, emocionant i inspirador, aquí a Fira Gran Via”.  De moment, el saló té contracte amb la institució barcelonina durant dos anys més i començarà a negociar la renovació al llarg de l’any vinent.

Cinc pavellons ocupats

Al marge del nombre d’assistents, el director executiu de l’ISE, Mike Blackman, va expressar a l’inici del certamen que no descartava allargar l’estada del congrés a Barcelona durant més anys. “Si Barcelona es bona per a nosaltres, ens quedarem”, va dir el responsable de la fira.

Blackman va anticipar que la fira podia deixar uns guanys de 215 milions d’euros a la ciutat. El congrés ha ocupat cinc pavellons de la Fira de Barcelona “Estem orgullosos que l’ISE confiï en Barcelona per fer el seu congrés”, va afirmar Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona.

Unes 900 companyies han participat en les exhibicions. Segons els càlculs de l’organització a l’inici del congrés, hi han participat empreses procedents de 43 països. A més, un centenar d’empreses de l’Estat hi han estat presents.

L’ISE ha sigut la primera gran fira mundial sense l’obligatorietat de portar mascareta en interiors i sense restriccions anticovid que se celebra a la ciutat des de l’inici de la pandèmia. S’hi han presentat les principals novetats en continguts audiovisuals i en aspectes com la realitat virtual o el metavers. Sobre el nombre de treballadors, el director del congrés va assenyalar que es multiplicaria “per vint els treballadors de Fira de Barcelona” per acollir un congrés multitudinari i amb “gran impacte per a la ciutat de Barcelona”, va recalcar.

Més notícies

Republicanisme de saló al Palau Albéniz

Notícia: Republicanisme de saló al Palau Albéniz
Comparteix
"Barcelona només és antimonàrquica quan no suposi canviar l’status quo"
Notícia: Republicanisme de saló al Palau Albéniz - Mobile
Il·luminació de Nadal a Aragó / Ajuntament de Barcelona

Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit

Notícia: Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit
Comparteix
El consistori destina 800.000 euros per finançar la instal·lació de l'enllumenat a eixos comercials
Notícia: Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit - Mobile
Vista general del Palauet Albéniz, amb el jardí en primer terme / Mariona Gil

La Casa Reial s’ha allotjat de franc al Palau Albéniz 21 cops en 10 anys

Notícia: La Casa Reial s’ha allotjat de franc al Palau Albéniz 21 cops en 10 anys
Comparteix
Les estades de la Casa Reial espanyola han suposat una despesa municipal de 4.300 euros en àpats de personal local
Notícia: La Casa Reial s’ha allotjat de franc al Palau Albéniz 21 cops en 10 anys - Mobile
Instal·lació de l'obra 'Casa Batlló: Living Architecture' a la Casa Batlló / Casa Batlló

L’obra en format NFT de la Casa Batlló se subhasta per 1,3 milions

Notícia: L’obra en format NFT de la Casa Batlló se subhasta per 1,3 milions
Comparteix
És el primer Patrimoni Mundial de la Unesco en aquest format digital emergent
Notícia: L’obra en format NFT de la Casa Batlló se subhasta per 1,3 milions - Mobile

Nou comentari

Comparteix