Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’obra en format NFT de la Casa Batlló se subhasta per 1,3 milions
  • CA

La casa de subhastes Christie’s de Nova York ha subhastat aquest dimarts l’obra digital Casa Batlló: Living Architecture per 1,3 milions d’euros. Es tracta d’una representació de la icònica façana de la Casa Batlló creada pel director turc-americà Refik Anadol. Un 10% de la recaptació es destinarà a l’Associació Aprenem Autisme i la Fundació Adana, especialitzades en el suport a la neurodiversitat. La venda s’ha fet en el marc de la gran setmana de vendes de Christie’s, en la qual la Marilyn de Warhol es va vendre per 195 milions de dòlars. L’obra subhastada ha estat l’únic en format NFT en la sèrie de subhastes que s’ha fet i és un treball que “canvia en temps reals” en funció de les dades ambientals recollides i les efemèrides que se celebren.

Segons han explicat, en el lot que s’ha subhastat s’inclouen obres de Warhol, amb la seva ¡’Shot Sage Blue Marilyn, que ha batut rècords en la història de l’art amb 195 milions de dòlars de recaptació, així com treballs de Van Gogh, Monet, Rothko, Picasso, Basquiat o Banksy.

Gran experiència multisensorial

La setmana passada es va viure una “gran experiència multisensorial” a la Casa Batlló. L’espectacle multimèdia, de l’artista digital Refik Anadolva, va enamorar els 47.000 presents -i els que no hi eren, també, perquè l’acte es podia seguir via streaming-. Es va fer un mapping, una projecció multimèdia. L’acte, gratuït, va suposar una “impactant projecció a la façana de la Casa Batlló“. En concret, es tractava d’un espectacle multimèdia inspirat en l’arquitectura viva de la Casa “que utilitza la darrera tecnologia per capturar l’essència d’una façana icònica i provocar sensacions úniques”, tal com informen els organitzadors aquest dimarts, a través d’un comunicat.

Segons Gary Gautier, director de Casa Batlló: “La Casa Batlló va tornar a fer la volta al món mitjançant un espectacle audiovisual sense precedents que es va viure des de Barcelona, Nova York, el metavers i milers de llars en directe. Els que vam tenir la sort de presenciar-ho vivim una cosa única a la història de l’art: la fusió d’un Patrimoni Mundial i l’art digital de Refik Anadol“.

Primer Patrimoni Mundial de la Unesco en format NFT

Aquest projecte s’emmarca dins de la programació del festival OFFF i la fira ISE. A més, la Casa Batlló s’ha convertit en el primer Patrimoni Mundial de la Unesco a ser reinterpretat digitalment en format NFT, una peça pionera d’art generatiu que canvia depenent de les dades ambientals recollides a temps real i les efemèrides que se celebren a la façana de Casa Batlló.

Casa Batlló: Living Architecture, com s’anomena l’esdeveniment, també s’exhibirà públicament a Nova York, en una instal·lació de grans dimensions a la cèntrica Rockefeller Plaza, a partir del 30 d’abril i fins al 13 de maig, on es preveu que la gaudeixin uns 7 milions de persones.

A més, des del 2021 la Casa Batlló compta amb tot un equip d’atenció al visitant, format per més de 50 persones neurodivergents (amb autisme, dislèxia, dispràxia, TDAH, etc.), gràcies a l’aliança amb l’organització social Specialisterne. És per aquest motiu que un 10% de la recaptació de la subhasta de l’obra es donarà a dues institucions locals especialitzades en l’atenció integral i el suport familiar a persones amb neurodivergència: l’Associació Aprenem Autisme, amb una assistència anual a més de 6.000 persones que treballen per la inclusió de les persones amb autisme a través d’un programa d’atenció familiar, i la Fundación Adana, que ofereix un tractament continuat a més de 900 nens i joves, des del diagnòstic precoç fins al pla terapèutic.

Més notícies
mapping 'Living arquitecture' a la Casa Batlló ACN
VÍDEO | La gran experiència multisensorial de Gaudí a la Casa Batlló
Notícia: VÍDEO | La gran experiència multisensorial de Gaudí a la Casa Batlló
Comparteix
L'espectacle multimèdia de l'artista digital Refik Anadolva va captivar 47.000 persones
Render del 'mapping' de Refik Anadol sobre la Casa Batlló / Casa Batlló
“Espectacle únic” a la Casa Batlló
Notícia: “Espectacle únic” a la Casa Batlló
Comparteix
El 7 de maig es farà una projecció multimèdia a la façana de l'edifici de Gaudí
Terrat de la Casa Batlló d'Antoni Gaudí / Facebook - Casa Batlló
Gaudí obre camí a les pantalles 3D sense ulleres
Notícia: Gaudí obre camí a les pantalles 3D sense ulleres
Comparteix
La Casa Batlló acull la prova pilot d'una start-up coreana que en fabrica
Barcelona, una ciutat atractiva per invertir en el sector immobiliari
Una icona de Gaudí, la més comentada des que va néixer TripAdvisor
Notícia: Una icona de Gaudí, la més comentada des que va néixer TripAdvisor
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa