Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gaudí obre camí a les pantalles 3D sense ulleres
  • CA

Una de les novetats tecnològiques dels propers anys amb més mercat potencial són les pantalles que mostren imatges tridimensionals sense necessitat d’ulleres com a les sales de cinema. Diverses empreses treballen sistemes per aconseguir-ho arreu del món i una d’elles, de Corea del Sud, ha aterrat a Barcelona amb una prova pilot a la Casa Batlló d’Antoni Gaudí.

La joia modernista ha fet lloc per un joc de 3 pantalles que mostren al visitant detalls del terrat multicolor, que no és accessible per al públic. Així, poden apreciar en tot detall les teules sinuoses, el joc de colors i la textura d’aquest element emblemàtic de la façana. Les pantalles són de l’empresa Mopic, una spin-off del Centre de Recerca DMC de Samsung Electronics creada el 2015.

La prova forma part d’un acord impulsat per l’Associació de Comerç Internacional de Corea (KITA) i l’Agència de Negocis de Seül (SBA). El projecte l’ha dissenyat i el gestiona la barcelonina OASTA Consulting, que ha triat com a espais de testing la Casa Batlló i el centre comercial L’Illa. El juny passat ja va fer una primera edició a l’eix comercial Glòries, en què també va participar Mopic però aplicant les pantalles 3D a dos displays publicitaris.

Pantalles 3D que no requereixen ulleres, de Mopic / Casa Batlló
Pantalles 3D que no requereixen ulleres, de Mopic / Casa Batlló

La resta d’start-ups que s’exhibeixen a la icona del passeig de Gràcia proposen dispositius digitals per etiquetar preus en botigues (Detonic), audioguies amb so immersiu (Gaudio Lab) i quioscos interactius (Rajen). L’Illa acollirà tres empreses més (12CM, Ehan Creative i WE-AR).

La visió 3D sense ulleres ni gadgets externs és un camp d’investigació que ja ha aconseguit avenços notables. La idea central és enganyar el sentit de la vista com fan el color blau i vermell de les lents de tridimensionalitat: la pantalla emet una imatge per a l’ull dret i una altra per a l’esquerra, modulant el feix de llum que emet. Si bé crear aquest efecte ja s’ha resolt, les noves empreses batallen per resoldre serrells com mantenir aquest efecte quan l’espectador canvia de posició i evitar que perdi resolució associada a aquest doble imatge.

Més notícies
Recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau / Ajuntament
Els millors plans de Setmana Santa a Barcelona
Notícia: Els millors plans de Setmana Santa a Barcelona
Comparteix
Recarrega piles durant les vacances escolars i deixa't seduir per l'oferta cultural de la ciutat comtal
Col·locació de la primera pedra de la Sagrada Família
Gaudí, el pla B per a una Sagrada Família en construcció des de fa 140 anys
Notícia: Gaudí, el pla B per a una Sagrada Família en construcció des de fa 140 anys
Comparteix
El 19 de març de 1882 començava la vida del temple expiatori. Però l’arquitecte modernista no va dirigir l’obra fins el 1883 substituint un altre arquitecte
Vista aèria de la Sagrada Família / Cedida
Barcelona, de les ciutats més boniques del món
Notícia: Barcelona, de les ciutats més boniques del món
Comparteix
La capital catalana només és superada per Venècia i Roma, segons un estudi d'Online Mortgage Advisor
Montjuïc, amb un gran potencial turístic
Montjuïc rivalitzaria amb la Sagrada Família si mancomunés visitants
Notícia: Montjuïc rivalitzaria amb la Sagrada Família si mancomunés visitants
Comparteix
Els 10 equipaments culturals de la muntanya sumen una afluència insospitada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa