Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Montjuïc rivalitzaria amb la Sagrada Família si mancomunés visitants

Els espais culturals de Montjuïc amaguen una posició privilegiada al rànquing de visites culturals i turístiques de la ciutat. Les estadístiques de visitants han consolidat un lideratge indiscutit en solitari de la Sagrada Família, amb 4,7 milions de visitants el 2019. No té rival, perquè el segon i tercer lloc del podi se’ls disputen el Museu del FC Barcelona (1,66 milions) i l’Aquàrium (1,61 milions) a moltíssima distància del temple de Gaudí.

No obstant, els llistats no mostren una realitat pràctica: la segona icona de la ciutat, rival directa de la Sagrada Família, és la muntanya de Montjuïc. Els 10 espais culturals que acull tenen diferents titularitats i registres de visitants, pel que no se’n calcula una afluència conjunta. Si s’observen les xifres oficials prepandèmia (2019), els 10 equipaments sumen fins a 4,3 milions de visitants.

Es tracta de monuments i museus de diferent temàtica, des de l’art fins a l’esport o l’etnologia, així com recintes singulars com el Castell i el Poble Espanyol. Les jornades que aglutinen programació sota el paraigües d’un esdeveniment, com la Nit dels Museus o el recent Viu Montjuïc, es fa evident que poden compartir públic amb facilitat per la seva proximitat. Cal tenir en compte, a més, a Montjuïc hi ha més atractius que també fan de tractor, com l’estadi olímpic Lluís Companys o la Font Màgica.

Actualment, però, no existeix cap entrada conjunta ni abonament que permeti maximitzar els vasos comunicants entre els diferents espais culturals de Montjuïc. De fet, segons les webs oficials de tots 10, només hi ha dos tiquets conjunts que combinen dues atraccions properes tot i que molt diferents. Es tracta de l’entrada conjunta al Castell de Montjuïc i el Jardí Botànic i l’entrada conjunta del MNAC i el Poble Espanyol. També hi ha l’Articket, un passi anual per a 6 grans museus de la ciutat entre els que hi ha dos centres de Montjuïc, el MNAC i la Fundació Joan Miró.

Les tarifes d’accés estàndard als 10 espais culturals de Montjuïc van dels 2 als 13 euros, tot i que cadascun ofereix descomptes socials, per edats, adreçats a col·lectius i preus especials per activitats concretes o exposicions temporals i miradors. La suma de les 10 tarifes d’accés estàndard, sense cap descompte, també amaga un preu conjunt prou competitiu: 73 euros. Es tracta d’un import alineat amb els passis anuals de grans atraccions de la ciutat com el Zoo, l’Aquàrium o el Tibidabo. O de clubs de socis de museus concrets, com Amics del MNAC.

En definitiva, el múscul cultural de Montjuïc té un gran potencial per explotar i visibilitzar. No tan sols com a icona turística, sinó també per als barcelonins i barcelonines.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RogerEixample a abril 10, 2022 | 12:08
    RogerEixample abril 10, 2022 | 12:08
    Quina pena no saber fer res més que llits i menjars. Si Eusebi Güell aixequés el cap! Sort en veu tenir de gent com ell, sinò de què viurieu els qui considereu Barcelona com una marca o un producte?!? Quin serà el proper objectiu a explotar? El port industrial? El turisme és necessari, tots en som, però abans va la gent. El benestar ciutadà.
  2. Icona del comentari de: Rodrigo Arroyo a abril 11, 2022 | 00:29
    Rodrigo Arroyo abril 11, 2022 | 00:29
    Totalmente de acuerdo con el comentario anterior. El Park Güell ha pasado del cierre anterior de 1,7 hectareas a las actuales 12 hect. ( toda la montaña).Vergonzoso tener que pagar o identificarse por cruzar .un espacio público, considerado universal. Lo peor de todo es que nuestra alcaldesa Sra Ada Colau , promovia el parque volviera a ser libre y gratuito , ( el Periódico 11/06/15 )

Nou comentari

Comparteix