Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre claus per gaudir de la Nit dels Museus 2021
  • CA

La Nit dels Museus torna aquest dissabte a Barcelona, convertida en el primer gran esdeveniment metropolità des de l’esclat de la pandèmia. L’any passat es va haver de suspendre i enguany convoca de nou als seus fidels amb un programa d’activitats ampli i molt descentralitzat. Inclou fins a 74 equipaments culturals, repartits per la capital i 7 ciutats més de la primera corona.

Per gaudir-ne cal tenir en compte diverses dades clau, com horaris, estrenes i condicions de seguretat. Entre la varietat de propostes hi ha visites guiades, tallers, concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre.

Horari i mapa

Els visitants podran visitar gratuïtament els equipaments entre les 18 i les 22 hores d’aquest dissabte 15 de maig. Inicialment s’havia previst fins a les 21 hores però s’ha augmentat després decaure l’estat de alarma, el passat cap de setmana.

Les ciutats que participaran en aquesta edició de la Nit dels Museus són Barcelona, ​​Badalona, ​​Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet. Aquest any s’han incorporat quatre nous espais: Can Fontanet, a Barcelona; la Casa de l’Heura, a Badalona, ​​al Castell de Cornellà i el Museu Palau Mercader, també a Cornellà. El llistat complet dels centres que participen a la iniciativa es pot consultar aquí.

Els ‘hits’ 2021

Entre les exposicions que es poden veure figuren la retrospectiva de Felix Gonzalez-Torres al Macba, La guerra infinita al MNAC, El somni americà. Del pop a l’actualitat al CaixaForum i la mostra Mart al CCCB. També generen molt d’interès cada any l’accés a espais turístics com el Museu Picasso o equipaments menys coneguts pel gran públic com la Fabra i Coats o l’Arxiu Històric de la Ciutat.

Reserva prèvia i opcions d’última hora

Totes les activitats incloses a la Nit dels Museus són gratuïtes, però la majoria requereixen reserva prèvia de les entrades per la reducció d’aforament al 50%. L’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha indicat que l’edició “s’ha de fer en unes condicions especials per garantir la seguretat durant la visita a tots els equipaments, seguint totes les recomanacions sanitàries” davant el Covid-19.

No obstant, alguns espais usualment poc massificats no demanen inscripció prèvia o permeten comprar l’entrada a zero euros a guixeta. Així els visitants més despistats que no hagin fet reserva poden igualment gaudir de l’esdeveniment. Per exemple és el cas de l’Espai Subirachs del Poblenou o de KBr, el nou centre de fotografia de la Fundació MAPFRE.

Programa paral·lel fins dimarts

La Nit dels Museus es celebra cada any al voltant del 18 de maig, que és el Dia Internacional dels Museus. Així, de dissabte a dimarts s’estén un segon programa d’activitats que permetrà gaudir de 200 propostes en 100 equipaments culturals de tot Catalunya, facilitant un millor repartiment de l’afluència tant en el calendari com en la geografia. Aquesta edició buscar apropar als museus especialment al públic més jove i a la gent gran, sota el lema El futur dels museus: recuperar i reimaginar.

Totes les propostes incloses es poden consultar aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa