Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, de les ciutats més boniques del món

Tothom sap que Barcelona és una de les ciutats més boniques del món. Però potser no ho sabíem prou. De fet, és el tercer lloc més maco de tot el món. La capital catalana només és superada per Venècia i Roma, segons un estudi d’Online Mortgage Advisor.

Els panots típics al terra de la ciutat, els edificis modernistes, la plaça de Catalunya, els búnquers del Carmel o el barri de Gràcia són només alguns dels elements -però dels més preciosos- que conformen el paisatge barceloní. A més, es tracta d’una ciutat amb mar i un passeig marítim que fa goig. Tots aquests elements s’han tingut en compte a l’hora d’atorgar la medalla de bronze a la capital de Catalunya. En concret, el jurat d’aquesta empresa ha tingut en compte la proporció àuria dels edificis de la ciutat. Aquesta fórmula matemàtica té múltiples aplicacions, una d’elles en el camp de la cultura, l’art i l’estètica.

La consultora britànica s’ha encarregat d’estudiar 2.400 edificis de més de 45 ciutats de tot el món per esclarir quines tenen les mides més perfectes. Al final el criteri és resumeix en una qüestió de bellesa arquitectònica, sobretot. En el cas de Barcelona, l’estudi ha tingut presents edificis històrics de la ciutat com l’Hospital de Sant Pau, la Sagrada Família, la Casa Batlló o el Park Güell.

La ciutat de Barcelona només ha estat superada per aquestes dues ciutats italianes, on destaca l’arquitectura de l’època clàssica i renaixentista. Aquestes dues ciutats s’han imposat i la seva arquitectura històrica s’han imposat al modernisme d’Antoni Gaudí i de la Sagrada Família. En xifres concretes, Venècia ha obtingut una puntuació de 83,3 sobre 100, Roma un 82 i Barcelona ha fregat la nota de la capital d’Itàlia, amb un 81,9. En aquest sentit, la capital de Catalunya ha superat ciutats com París, Praga, Nova York o Atenes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: nil a novembre 29, 2021 | 21:58
    nil novembre 29, 2021 | 21:58
    buffff. no m'ho crec i visc aquí al centre...Barcelona està més deixada i lletja que mai
  2. Icona del comentari de: Gironí. a novembre 30, 2021 | 05:39
    Gironí. novembre 30, 2021 | 05:39
    No conec Venècia, però si Roma i, naturalment, Barcelona. D'aquestes dues ciutats puc dir que son boniques per anar-hi a fer turisme, però no per a viure-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa