Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Espectacle únic” a la Casa Batlló
  • CA

El 7 de maig es viurà un “espectacle únic” a la Casa Batlló. I serà a partir d’un mapping, una projecció multimèdia, que anirà a càrrec de l’artista digital Refik Anadol. L’acte, gratuït, farà una “impactant projecció a la façana de la Casa Batlló“. En concret, es tracta d’un espectacle multimèdia inspirat en l’arquitectura viva de la Casa “que utilitza la darrera tecnologia per capturar l’essència d’una façana icònica i provocar sensacions úniques”, tal com informen els organitzadors aquest dimarts, a través d’un comunicat..

Per gaudir d’aquest espectacle hi haurà cinc passis: a les 21:30 h, 22:00 h, 22:30 h, 23:00 h i 23:30 h. Per qui no s’hi pugui acostar, també es podrà seguir via streaming d’aquí i a les 21.30 h. Aquest projecte s’emmarca dins de la programació del festival OFFF i la fira ISE. “El mapping és una representació d’una obra digital del mateix autor que es subhastarà a Christie’s el proper 10 de maig, juntament amb la ‘Marilyn’ de Warhol i altres obres de Van Gogh, Monet o Basquiat. Un percentatge de la recaptació de la subhasta culminarà amb una donació per a l’Associació Aprenem Autisme i la Fundación Adana, especialitzades en Neurodiversitat”, expliquen des de la Casa Batlló.

La Casa Batlló, primer Patrimoni Mundial reinterpretat en format NFT

La Casa Batlló s’ha convertit en el primer Patrimoni Mundial de la Unesco a ser reinterpretat digitalment en format NFT, una peça pionera d’art generatiu que canvia depenent de les dades ambientals recollides a temps real i les efemèrides que se celebren a la façana de Casa Batlló.

Casa Batlló: Living Architecture, com s’anomena l’esdeveniment, també s’exhibirà públicament a Nova York, en una instal·lació de grans dimensions a la cèntrica Rockefeller Plaza, a partir del 30 d’abril i fins al 13 de maig, on es preveu que la gaudeixin uns 7 milions de persones.

A més, des del 2021 la Casa Batlló compta amb tot un equip d’atenció al visitant, format per més de 50 persones neurodivergents (amb autisme, dislèxia, dispràxia, TDAH, etc.), gràcies a l’aliança amb l’organització social Specialisterne. És per aquest motiu que un 10% de la recaptació de la subhasta de l’obra es donarà a dues institucions locals especialitzades en l’atenció integral i el suport familiar a persones amb neurodivergència: l’Associació Aprenem Autisme, amb una assistència anual a més de 6.000 persones que treballen per la inclusió de les persones amb autisme a través d’un programa d’atenció familiar, i la Fundación Adana, que ofereix un tractament continuat a més de 900 nens i joves, des del diagnòstic precoç fins al pla terapèutic.

Anadol, pioner en l’estètica de la intel·ligència artificial

Refik Anadol és un artista multimèdia i director turc establert a Los Angeles, pioner a l’estètica de la Intel·ligència Artificial i de dades. La seva obra situa la creativitat en la intersecció dels humans i les màquines. Utilitzant les dades com a primera matèria i la xarxa neuronal d’una ment computada com a col·laboradora, Anadol pinta amb un pinzell pensant, oferint-nos visualitzacions radicals de les nostres memòries digitalitzades i ampliant les possibilitats de l’arquitectura, la narrativa i el cos en moviment. Refik Anadol i els projectes del seu estudi han rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals exhibint-se en museus i llocs emblemàtics com Centre Pompidou, Hammer Museum, Walt Disney Concert Hall, Daejeon Museum of Art i Biennal de Florència, i Art Basel, entre molts d’altres.

L’entitat espera rebre milers de persones, tal com va passar amb l’últim mapping organitzat el 2015, que celebrava el desè aniversari com a Patrimoni Mundial i al qual van acudir més de 20.000 persones.

Més notícies
Terrat de la Casa Batlló d'Antoni Gaudí / Facebook - Casa Batlló
Gaudí obre camí a les pantalles 3D sense ulleres
Notícia: Gaudí obre camí a les pantalles 3D sense ulleres
Comparteix
La Casa Batlló acull la prova pilot d'una start-up coreana que en fabrica
Columnes retirades de la boca d'accés al metro Liceu / Cedida per Museu del Transport
El rescat oblidat dels forjats modernistes del metro de Barcelona
Notícia: El rescat oblidat dels forjats modernistes del metro de Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament té el projecte fet des de fa 7 anys però al·lega falta de pressupost
Barcelona, una ciutat atractiva per invertir en el sector immobiliari
Una icona de Gaudí, la més comentada des que va néixer TripAdvisor
Notícia: Una icona de Gaudí, la més comentada des que va néixer TripAdvisor
Comparteix
Maison Cartier, a la Casa Batlló fins al juny / Casa Batlló
Cartier s’exilia a la Casa Batlló
Notícia: Cartier s’exilia a la Casa Batlló
Comparteix
La joieria de luxe obre una boutique temporal a l'edifici de Gaudí mentre fa obres al seu local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa