Veure la Casa Batlló costa entre 35 i 49 euros, en funció de l’entrada que es compri. De totes maneres, hi ha una forma de veure la cara oculta d’aquest edifici, un dels principals atractius que té Barcelona, gratis.

La façana posterior es pot visitar de franc, des de la segona planta d’una ferreteria situada al carrer d’Aragó amb el passeig de Gràcia. Es tracta de l’establiment Servei Estació, una botiga de vuit plantes d’alçada on s’hi pot trobar absolutament de tot: material de construcció, de jardineria, per al bany, papereria, il·luminació, decoració… també disposen d’una terrassa, oberta al públic, des d’on es pot veure la part del darrere d’aquest edifici emblemàtic de finals del segle XIX, obra d’Emili Sala i Cortés i reformat íntegrament per Antoni Gaudí, deixeble de Sala, entre els anys 1904 i 1906.

“En un any hem vingut tres cops”, expliquen Jaume Garcia i Maria P. Calders. Tot i que són de Premià de Mar, venen sovint a aquesta botiga. “Venim amb temps”, admeten. Les vistes s’ho mereixen. “És una passada, és molt bonica”, diu P. Calders. Es van assabentar gràcies a la xivatada d’un dels treballadors. “Faig un cigarro aquí i segueixo comprant”, diu Garcia.

Entrada de la botiga Servei Estació de Barcelona, des d'on es pot veure la façana posterior de la Casa Batlló / ESM
Entrada de la botiga Servei Estació de Barcelona, des d’on es pot veure la façana posterior de la Casa Batlló / ESM

Fins aquí no només hi venen els amants de les manualitats, sinó també turistes d’arreu del món. “Hi ha gent que fa visites guiades i per ensenyar la Casa Batlló entren a la botiga”, assegura una treballadora de l’establiment. Són conscients que la terrassa de la segona planta és com un caramel per a qualsevol nen. “Hi havia cops que hi havia més gent fora a la terrassa que dins de la botiga”, reconeix l’empleada. Això sí, abans de la pandèmia de la covid-19. Des d’aleshores es va tancar l’accés a la terrassa, perquè no hi havia manera de dosificar la munió de gent interessada per veure la Casa Batlló sense gastar ni un euro. Ara, però, torna a estar oberta al públic. Mentre s’observa l’immoble un també pot prendre un cafè, tot i que és de màquina.

El furor que desperta la segona planta de la botiga Servei Estació, amb 97 anys d’història i amb uns inicis centrats en el negoci de les gasolineres, ha generat molèsties en els encarregats de fer negoci amb aquesta obra arquitectònica de Gaudí, que veuen com més d’un s’estalvia la cua i es guarda els diners a la butxaca i marxa a fer un tomb per aquesta botiga del carrer d’Aragó. Sigui com sigui, aquesta és una altra forma de veure la Casa Batlló.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa