Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cartier s’exilia a la Casa Batlló
  • CA

L’exclusiva joieria Cartier s’instal·la a la Casa Batlló d’Antoni Gaudí, amb una boutique temporal fins al mes de juny. La firma està immersa en les obres de remodelació de la seva botiga habitual al passeig de Gràcia, que reestrenarà a l’estiu. Mentre duren, ha escollit l’edifici modernista per a un exili daurat. Va inaugurar l’espai aquest dilluns, batejat com a Maison Cartier i situat a la primera planta de l’edifici.

Té uns 300 metres quadrats i disposa d’accés propi des del carrer, al número 43 del passeig, per tal que hi puguin entrar compradors que no siguin necessàriament visitants de la icona turística. Així, no serà necessari pagar cap entrada per veure les joies de la marca de luxe. Comprar-les ja és tota una altra història, perquè no són creacions aptes per a qualsevol butxaca.

L’accés lliure es complementa amb una distribució en dues sales que busca connectar amb el públic. D’una banda hi ha la botiga, amb les col·leccions a la venda, i d’altra banda hi ha una zona destinada a activitats culturals i al diàleg artístic entre la creativitat de Louis Cartier i l’art d’Antoni Gaudí. Ambdós van compartir un gran interès per l’artesania i la innovació en els materials i les tècniques, tot i que visquessin contextos tan diferents.

Un dels dos espais de la Maison Cartier / Casa Batlló

Per integrar-se a l’edifici de forma respectuosa, la botiga fa servir una decoració de “caràcter naturalista” amb imatges de plantes i animals i símbols gaudinians. “És un veritable honor inaugurar aquesta boutique temporal a un dels edificis més emblemàtics i icònics de la ciutat de Barcelona”, ha elogiat Nicolas Helly, director general de Cartier Iberia, en un comunicat difós per la Casa Batlló. “Antoni Gaudí i Louis Cartier van desenvolupar un estil propi i van ser uns autèntics pioners per a la seva època”, ha defensat.

Cartier no és la primera marca que aterra a la Casa Batlló per una temporada. Abans hi han fet estada la galeria d’art SYRA, els Estudis Cinematogràfics Pathé Frères o els Estudis d’Animació Chamartín, recorda l’empresa gestora de l’edifici.

Maison Cartier, a la Casa Batlló de Gaudí / Casa Batlló

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a gener 18, 2022 | 18:05
    JordiP gener 18, 2022 | 18:05
    SYRA no va instal·lar-se a la Casa Batlló temporalment. S'hi va estar molts anys, molts.
    • Icona del comentari de: Excurranta a gener 21, 2022 | 14:29
      Excurranta gener 21, 2022 | 14:29
      Clar, no recorden que abans de ser el "gran museu" que és ara, la propietària anterior es va desfer de tots el mobles originals (portes incloses) i el va convertir en un edifici de lloguer per a diferents negocis, com un ginecòleg. Molts premis i rimbombori per un edifici on ni els vidres són originals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa