Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El director del congrés ISE: “Si Barcelona és bona per a nosaltres, ens quedarem”

La ciutat de Barcelona acull l’Integrated Systems Europe (ISE), un congrés dedicat al món de l’audiovisual, la innovació i la tecnologia. “Estem orgullosos que l’ISE confiï en Barcelona per fer el seu congrés”, ha explicat Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona. Durant els pròxims dies, aquest congrés aglutinarà gairebé 50.000 visitants, segons les dades que ha presentat el director del congrés, Mike Blackman. D’aquest manera, podria arribar als nivells d’èxit que va aconseguir el Mobile World Congress.

De fet, el drector executiu de l’ISE no ha descartat allargar el contracte amb Fira de Barcelona per a properes edicions: “Si Barcelona es bona per a nosaltres, ens quedarem”, ha dit. I és que Aquest dimarts al matí s’ha inaugurat la segona edició barcelonina de l’ISE. Des de fa més de 15 anys, el congrés s’havia instal·lat a Amsterdam, però des de l’any passat van decidir traslladar-lo a Fira de Barcelona, una decisió que aporta una gran injecció de diners a la ciutat. “Esperem que aquest any l’impacte econòmic sigui d’un 215 milions d’euros”, ha expressat el director del congrés. A més, també ha agraït la participació de l’Ajuntament de Barcelona, així com d’entitats com Foment del Treball per “fer possible que els congrés estigui aquí”, ha afegit.

L’ISE en xifres

Aquest congrés té oberts cinc pavellons del recinte de Fira de Barcelona. D’aquesta manera i tal com ha comptabilitzat el mateix Blackman, hi ha aproximadament 900 companyies que participaran en les exhibicions. També cal recordar que tornarà a ser un congrés presencial -no com l’any passat que va ser pràcticament en línia- D’aquesta manera, Blackman ha assegurat que hi haurà participants de 43 països diferents i més d’un centenar d’empreses de l’Estat.

Pel que fa a la participació estrictament barcelonina, Blackman i Serrallonga no han sabut dir la xifra exacta de treballadors que hauran aconseguit una feina temporal per aquests tres dies. Tot i això, el director de l’ISE ha afirmat que “”es multiplica per vint els treballadors de Fira de Barcelona”. D’aquesta manera, es converteix en un congrés multitudinari i amb “gran impacte per a la ciutat de Barcelona”, ha dit.

Es tracta de la primera gran fira mundial sense l’obligatorietat de portar mascareta en interiors ni restriccions anticovid que se celebra a la ciutat des de l’inici de la pandèmia. Presenta les principals novetats en continguts audiovisuals i en aspectes com la realitat virtual o el metavers. Entre les conferències previstes per a l’edició d’enguany destaquen el discurs inaugural de Refik Anadol, artista pioner en l’estètica de les dades i la intel·ligència artificial, i la xerrada a càrrec del director executiu i cofundador d’Illuminarium, Alan Greenberg.

Un expositor només barceloní

L’Ajuntament de Barcelona també tindrà un expositor propi a l’ISE i programació específica per donar visibilitat a empreses, universitats i escoles. A través de Barcelona Activa, un total de 10 companyies de la ciutat presentaran formes d’apropar la tecnologia blockchain i el món de les NFT. A més, a l’estand de Barcelona hi haurà una instal·lació audiovisual immersiva d’uns 50 metres quadrats amb projecció 180º que “recull les aportacions de prop d’una quarantena de professionals rellevants del sector”, segons ha explicat el director de l’ISE.

Paral·lelament a l’ISE, també tindrà lloc l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), un congrés dedicat a la transformació de les tecnologies disruptives. Aquest congrés aplegarà 310 expositors amb solucions tecnològiques per a múltiples sectors. Segons les xifres que ha presentat Blackman, hi haurà prop de 200 ponents, una competició d’start-ups i la tercera edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Innocent Lliri i Ciri a maig 10, 2022 | 11:24
    Innocent Lliri i Ciri maig 10, 2022 | 11:24
    Ehem ! El Sr Mike Blackman volia dir . " Si a Barcelona la bossa sona per a nosaltres, ens hi quedarem".

Nou comentari

Comparteix