Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La incubadora de videojocs Game BCN es muda a Palo Alto
  • CA

La incubadora de videojocs Game BCN celebrarà la 7a edició a la Fundació Palo Alto. Deixa enrere el Canòdrom de Sant Andreu, l’espai que l’havia acollit abans de la pandèmia i que l’Ajuntament ha canviat d’ús. L’espai fabril del Poblenou s’estrena com a seu de la trobada, que ha escollit 6 equips als qui es formarà en producció, màrqueting i negoci durant 120 hores, fins al 30 de setembre.

L’objectiu del programa d’incubació és enfortir l’ecosistema local d’empreses creadores de videojocs i professionalitzar els talents emergents. A més de les classes, els 6 equips finalistes –seleccionats entre un centenar d’interessats– faran mentories personalitzades amb experts del sector. Es tracta dels projectes ‘Hell of an Office’, ‘Merge Commander: Sapace Wars’, ‘Antro’, ‘Rhythm Towers’, ‘Crimson Tale’ i ‘Edge of Sanity’. A l’agost presentaran els projectes a la fira Gamescon, la més important d’Europa per a la indústria del videojoc.

Game BCN la promouen la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la consultora d’innovació Peninsula. També compta amb ‘partners’ com les multinacionals de videojocs Socialpoint, Marvelous i Gameloft, així com el suport d’empreses com Wacom, Tangram Solutions i Photon.

Símbol de la nova etapa a Palo Alto

Palo Alto aprofitarà aquest esdeveniment per atraure públic, ja que el programa inclou trobades i xerrades obertes a tothom. L’Ajuntament impulsa una reorientació de l’antiga fàbrica des del passat mandat, quan va caducar la cessió original del terreny firmada en època olímpica. Després d’un concurs públic controvertit, que van acabar guanyant els mateixos gestors que ja tenia l’espai, Palo Alto s’encamina cap a convertir-se en un pol empresarial d’indústries creatives.

“Grans empreses al món com Glovo o Wallbox van néixer a incubadores com la que ara acull Game BCN, públiques”, ha presumit el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, en la presentació de la iniciativa. Ha instat els 6 equips a exprimir l’oportunitat que reben i els ha convidat de pas a “vendre la idea d’una Barcelona oberta, innovadora, arriscada i divertida”. La directora general d’Innovació i Cultura Digital de la conselleria de Cultura, Marisol López, ha destacat que altres països es fixen en el que està passant a Barcelona i Catalunya al sector del videojoc.

El director de Game BCN, Simon Lee, ha recordat que les dues últimes edicions de Game BCN van servir per internacionalitzar la iniciativa i ha destacat que Espanya és el quart país europeu pel que fa a ingressos de videojocs, segons el Global Market Report, amb Catalunya “al capdavant”. Finalment el director de Gameloft, Alexandru Adam, ha qualificat la iniciativa com “gairebé un símbol” que l’evolució del sector ha arribat a Barcelona a un punt avançat del seu creixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa