S’inicia el concurs per gestionar el futur de Palo Alto

El nou projecte de gestió no satisfà la fundació que l'administrava fins ara però assegura més espai d'ús públic

El concurs de la futura gestió de l’oasi creatiu de Palo Alto del Poblenou ja està en marxa. L’Ajuntament ha publicat els plecs de la licitació del centre de producció artística i cultural i durant els pròxims 60 dies naturals es podran presentar les propostes per fer-se’n càrrec. Després que s’aprovés el canvi del model de gestió la setmana passada, el 55% de la superfície de l’antiga fàbrica tèxtil passarà a ser d’ús públic i només el 45% quedarà administrat per un privat, que quedarà a repartir entre empreses ‘tractor’ (30%) i un incubadora de projectes de disseny i creativitat (15%).

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, les bases per optar a fer ús de l’espai ja s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) I el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). L’ha gestionat durant 20 anys la Fundació Palo Alto, a través d’un conveni improrrogable que va caducar el 2017 i una cessió a precari des d’aleshores.

El nou projecte se cedirà durant 15 anys a l’empresa guanyadora i quedarà l’opció de prorrogar-se durant cinc més. Alhora, a la licitació s’inclou un programa de preservació i enriquiment del llegat que han deixat les últimes dues dècades de funcionament de l’espai. La Fundació Palo Alto, gestora fins al moment, no ha quedat gens satisfeta amb el projecte municipal i l’ha titllat de model “inviable”. ​

Més informació

Nou comentari