Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Canòdrom de la Meridiana reobre com a ateneu d’activisme digital
  • CA

El Canòdrom de la Meridiana obre una nova etapa com a Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica. Com va explicar el TOT Barcelona, el govern d’Ada Colau li ha volgut donar un gir a l’equipament estrenat el 2016 com a incubadora i consultora per a empreses. Ara l’edifici icònic del barri de Congrés s’allunya de l’esfera econòmica i passa a acollir activistes i investigadors dedicats a reinventar la política

El consistori ha donat a conèixer l’obertura de l’ateneu aquest dissabte en un comunicat. Assegura que serà un “espai de formació i capacitació digital per tal de dotar d’eines a entitats i veïns i veïnes que facilitin l’accés a eines digitals i ajudin a afrontar reptes com l’escletxa digital, els drets digitals i la prevenció de violències a la xarxa”. Tot i que una part de l’espai ja està preassignada a associacions d’ideologia propera als comuns, l’Ajuntament promet que serà “un espai obert al barri”.

La licitació per gestionar l’espai es va publicar a l’agost i s’hi van presentar 4 ofertes. Ha guanyat l’adjudicació la cooperativa Colectic –hereva de la veterana Associació per a Joves Teb del Raval– per 790.500,41 euros amb IVA a l’any, una mica per sobre del preu de sortida però amb la màxima puntuació. “El projecte presentat per Colectic ha estat el més ben valorat per les propostes d’ús i desenvolupament de tecnologies lliures, les propostes d’obertura de l’equipament al barri, la hibridació entre participació digital i presencial i la recuperació de la memòria històrica del Canòdrom, entre d’altres”, diu l’Ajuntament.

L'entorn del Canòdrom, assignatura pendent del barri del Congrés / Ajuntament de Barcelona
L’entorn del Canòdrom, assignatura pendent del barri del Congrés / Ajuntament de Barcelona

Segons el consistori, l’Ateneu consolidarà les polítiques públiques d’innovació democràtica a través de la tecnologia, iniciades el mandat passat amb la creació de la plataforma decidim.barcelona. Precisament del 18 al 20 de novembre el Canòdrom reorientat serà la seu de la segona edició del DecidimFest, unes jornades online de debat i reflexió sobre els reptes tecnològics i democràtics en el context de la Covid-19.

Més notícies
El Canòdrom des de l'exterior, el març del 2016 / ACN - Marina Loperena
Colau reorienta el Canòdrom com a ateneu d’activisme polític
Notícia: Colau reorienta el Canòdrom com a ateneu d’activisme polític
Comparteix
Acollirà un 'Ateneu d'Innovació digital i democràtica' | Va obrir com a equipament el 2016 amb gestió privada
Desallotgen els sensesostre de davant del Canòdrom per poder fer una activitat veïnal
Notícia: Desallotgen els sensesostre de davant del Canòdrom per poder fer una activitat veïnal
Comparteix
Demà comencen les 'Grades obertes', que es faran a l'espai que ocupaven

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa