Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els gelats argentins desembarquen a Barcelona
  • CA

Les gelateries internacionals continuen expandint-se a Barcelona. Si fa poc que la gelateria líder al Regne Unit, Badiani, s’ha instal·lat al carrer Rosselló amb un gelat inspirat en la capital catalana com a bandera, ara la gelateria argentina Lucciano’s és a punt d’estrenar-se a la ciutat.

La companyia originària de Mar del Plata està acabant de condicionar un establiment al número 601 de la Gran Via de les Corts Catalanes, a la cantonada amb Rambla Catalunya. El local s’inaugura en els pròxims dies, en un local que abans ocupava la joieria Unión Suiza. Un cartell a la façana del local ja anuncia la pròxima inauguració de la gelateria.

Amb l’obertura de Lucciano’s en una antic comerç emblemàtic de la ciutat, la marca s’instal·la per primer cop a Barcelona. L’establiment forma part de l’estratègia d’expansió amb què l’empresa just ha començat a assentar-se a Europa. El primer comerç l’ha inaugurat aquest mateix mes a Roma, una ciutat on abunden les gelateries. A la capital italiana també han triat una ubicació eminentment turística, situada a uns 100 metres de l’emblemàtica Fontana di Trevi. La cadena Lucciano’s té establiments repartits per 50 països d’arreu del món, on han expandit els seus gelats artesanals.

Els responsables de Lucciano’s -una empresa familiar fundada el 2011- han destacat que el desembarcament a un establiment al centre de la Barcelona és una decisió estratègica per donar-se a conèixer a la capital catalana. Un dels fundadors de l’empresa, Christian Otero, serà a la ciutat aquesta pròxima setmana per a l’obertura de la botiga.

Una botiga convertida en nau espacial

La cadena publicita que ha decorat el seu primer local a Barcelona con si es tractés d’una nau espacial. És “una proposta única feta només per a la ciutat de Barcelona”, afirma la companyia. Segons la premsa argentina, la cadena és coneguda al país sudamericà pels seus gelats ice pop, gelats amb pal, sovint amb formes de cares i de famosos personatges de dibuixos animats.

La firma argentina té previst obrir més negocis a altres ciutats europees. La pròxima inauguració es preveu a Màlaga. En el cas de la capital catalana, Lucciano’s està buscant un manager per a la seva pròxima botiga barcelonina, per ajudar a dissenyar estratègies comercials i responsabilitzar-se del funcionament de la botiga.

Lucciano’s es presenta com una firma dedicada a l’elaboració de gelat artesanal, en què combina materies primeres d’origen italià amb xocolates d’origen belga. Disposa de 57 locals i, a més, distribueix els seus icepos a 250 punts de venda. Abans d’iniciar una incursió per Europa, la companyia argentina va establir botigues a Uruguai i els Estats Units.

La nova marca a Barcelona haurà de competir, entre altres, amb els gelats de Badiani. Aquesta empresa, també acabada d’aterrar a Barcelona, ha ideat un gelat de xocolata blanc i ripple de gerd creat que dedica a la ciutat. L’establiment de Badiani ha obert aquest mes d’abril en un local situat al número 232 del carrer Rosselló, a tocar del passeig de Gràcia.

Tot i que ha arrelat al Regne Unit, Badiani també s’inspira en els típics gelats italians per elaborar la seva gamma de productes. De fet, l’origen de l’empresa es situa al país transalpí.

Després d’una llarga carrera de gelateria, Idilio Badiani va passar el regnat a Orazio Pomposi i als seus dos fills, Paolo i Patrizio. Paolo Pomposi, conegut com el “geni creatiu del gelato”, va portar el nom Badiani a noves altures. El 2015, l’icònic gelat italià finalment va fer el seu gran debut a Londres. I des d’aleshores ha viscut un procés d’expansió important, que l’ha dut a plantejar-se el salt al sud d’Europa, i ha triat la capital de Catalunya per fer els primers passos.

Més notícies
Vista del Passeig de Gràcia / Foto: Jordi Play
El passeig de Gràcia celebrarà el seu bicentenari amb 3 anys d’activitats
Notícia: El passeig de Gràcia celebrarà el seu bicentenari amb 3 anys d’activitats
Comparteix
El programa inclourà exposicions, concerts i gastronomia i gaudeix d'una exempció fiscal de l'Estat
Un creuer al Port de Barcelona, que confia recuperar la plena activitat turística aquest 2022 / Dick Elbers
El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid
Notícia: El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid
Comparteix
L'auroritat portuària estima que tornarà a assolir els 800 vaixells que van atracar-hi el 2019
El Turó de la Rovira, un dels punts de Barcelona que rep fons de la taxa turística / Jordi Play
A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Notícia: A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Comparteix
Projectes de recuperació de la memòria històrica, rutes literàries i visites guiades als barris, entre els projectes per descentralitzar el turisme
Grafit a la basílica del Pi que ha malmès un escut / Foto: JR
Un grafit a la basílica del Pi malmet un escut del segle XIV
Notícia: Un grafit a la basílica del Pi malmet un escut del segle XIV
Comparteix
El temple preveu que la restauració trigui mesos i tem que si hi havia policromia no es podrà recuperar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa