Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament mou fitxa per potenciar els comerços emblemàtics en plena onada de tancaments
  • CA

Una part de Barcelona està desapareixent i això ho acredita el balanç de comerços emblemàtics que abaixen la persiana. Per fer-hi front, l’Ajuntament recupera el grup de treball per a la preservació de comerços emblemàtics. El grup de treball ja es va crear el 2017 durant l’any que Comuns i PSC van tenir el seu primer pacte de govern, que es va trencar l’octubre del 2017 pel suport del PSOE al 155. Ara, per tant, reprèn la feina interrompuda amb Montserrat Ballarín (PSC) altre cop al capdavant.

El grup pretén revisar el catàleg de 221 comerços i estudiar la possibilitat de modificació de les normatives aplicables, en particular la Llei de Patrimoni Cultural, amb la incorporació de formes concretes d’activitat comercial, ampliant o revisant la catalogació dels establiments. En paral·lel, el grup de treball també incidirà en la promoció i dissenyarà rutes turístiques que uneixin aquests establiments històrics de la capital catalana. Hi participen els representants de la regidoria de Comerç, membres dels grups municipals del consistori i de l’Associació d’Establiments Emblemàtics.

També s’impulsaran accions per incrementar la participació d’aquests comerços en les activitats culturals que tenen lloc a Barcelona o el reforç del web del Fons d’imatges del comerç de Catalunya, potenciant-lo i actualitzant-lo. Finalment, el grup de treball també es fixa com a eix d’acció la cerca d’iniciatives per al manteniment i conservació dels establiments catalogats, Així, està prevista l’edició d’una guia de bones pràctiques per a la conservació de la imatge exterior de locals comercials, i s’està treballant en el suport mitjançant ajuts a la preservació d’aquests establiments.

El fet que ara s’anunciï la “reactivació” del grup de treball indica que els socialistes del gabinet Colau donen a entendre que els comuns el van deixar inactiu quan ells van ser expulsats del primer govern de coalició arran del 155.

Més notícies
Gabriel Jené: “Els comerços emblemàtics s’han d’actualitzar o acabaran tancant tots”
Notícia: Gabriel Jené: “Els comerços emblemàtics s’han d’actualitzar o acabaran tancant tots”
Comparteix
El president de Barcelona Oberta i de La Mallorquina repassa l'actualitat del comerç barceloní després d'uns mesos convulsos
Els comerços emblemàtics de Barcelona, per primer cop en una guia de butxaca
Notícia: Els comerços emblemàtics de Barcelona, per primer cop en una guia de butxaca
Comparteix
El fotògraf Esteve Vilarrúbies retrata un centenar d'establiments amb reconeguda trajectòria i convida a redescobrir la ciutat a través dels seus aparadors i taulells

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa