Primera reunió entre Eines de País i la Cambra de Comerç per preparar el traspàs de poder

L'encara president, Miquel Valls, s'ha reunit amb els portaveus de la candidatura independentista per garantir una "bona transició"

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, s’ha reunit amb la candidatura d’Eines de País, que va guanyar amb claredat les eleccions de principis de mes, per començar a parlar del traspàs de poder. És la primera presa de contacte del virtual futur president de l’ens, Joan Canadell, i la resta del seu equip directiu amb la institució. Fonts de la candidatura han explicat al TOT Barcelona que ha estat una trobada “cordial i constructiva”.

La reunió es produeix el mateix dia que la candidatura independentista ha d’acabar de definir el comitè executiu de la Cambra de Comerç, que controlaran en exclusiva gràcies a la majoria absoluta que van obtenir a les eleccions. Per ara, a més de Canadell, estan decidides les tres vicepresidències –que seran per Mònica Roca, Pere Barrios i Roser Xalabarder– i la tresoreria, que serà per Jordi Pomarol. Només queden per triar les set vocalies que completaran el comitè executiu –l’equivalent al govern cameral–, que està format per 12 persones.

[r:1]

Segons ha comunicat la Cambra de Comerç, la “primera presa de contacte ha servit d’introducció a les activitats i serveis” que ofereix l’ens, tal com volia Eines de País, que en diverses ocasions ha manifestat que abans de posar en marxa el seu programa vol aprofundir més en el seu funcionament intern. “Ara bé la feina de veritat”, afegeixen des de la candidatura independentista.  L’objectiu de totes dues parts és aconseguir “una bona transició” entre els dos equips de govern.

La trobada també ha servit per acordar un calendari de reunions de treball temàtiques amb els diferents departaments de l’ens, que tindran lloc durant tot el mes de juny i estaran coordinades pel director gerent de la Cambra, Xavier Carbonell. En una roda de premsa d’aquest dilluns, Eines de País va avançar que la seva intenció és comptar amb tot el personal tècnic de la institució, que compta amb professionals de gran prestigi i un Serveis d’Estudis molt ben valorat.

El pròxim pas, el 5 de juny

El ple de la Cambra es reunirà per primera vegada el 5 de juny per escollir els sis escons que pertoquen a les organitzacions empresarials. Els 54 membres electes –els 40 sortits de les eleccions i 14 de les empreses que han fet una aportació econòmica més alta– votaran de manera secreta amb el sistema d’urnes i paperetes per triar entre els 12 candidats que s’han presentat –sis de part de Pimec i sis de Foment del Treball–. Eines de País ja ha començat a negociar amb les patronals i triarà els sis noms en funció “dels projectes” que presentin, sense mirar quotes ni a quina organització pertanyen, segons van assegurar fa uns dies.

Quan s’hagin decidit aquests sis escons, ja es podrà convocar el ple constituent, que està previst pel pròxim 17 de juny. En aquest ple s’ha de triar el comitè executiu –que Eines de País ja haurà consensuat prèviament– amb el mateix sistema de vot nominal i secret. Quan es faci oficial el nomenament del nou president i la seva junta es podrà donar per conclòs el procés electoral i començarà una nova etapa a la Cambra de Comerç.

Més informació

Nou comentari