Joan Canadell serà el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona

El cofundador de Petrolis Independents ha estat el més votat entre els aspirants de la candidatura independentista d'Eines de País

Joan Canadell serà el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el cofundador de Petrolis Independents i del Cercle Català de Negocis ha estat el més votat al procés de primàries dut a terme aquesta tarda pels 40 membres de la candidatura independentista Eines de País, que va aconseguir la majoria absoluta a les eleccions a la Cambra de principis de mes. Canadell s’ha imposat a Pere Barrios i Joan Font, que eren els altres dos empresaris que havien mostrat interès per presidir l’ens.

[r:1]

La fundadora i directora general d’Isardsat, Mònica Roca, serà la vicepresidenta primera –Pere Barrios i Roser Xalabarder completen el trio de vicepresidents– durant els dos primers anys i serà la presidenta de la Cambra a partir del tercer, ja que Eines de País ha apostat per una copresidència de l’ens que dividirà el mandat en dues etapes. Segons van explicar a aquest diari fonts de la Cambra, l’únic requisit per fer efectiva aquesta copresidència és que quan s’arribi a la meitat del mandat el president haurà de renunciar al seu càrrec i convocar un nou ple on s’hauria de tornar a votar. La majoria absoluta d’Eines de País –que controla 31 dels 60 escons del ple– permetrà el canvi sense problema.

Els pròxims passos

El nomenament de Canadell encara s’haurà de ratificar al ple de la Cambra, que s’ha de constituir com a molt tard el mes de juliol. El pròxim pas és convocar un ple el 5 de juny –on hi estaran representats els 40 membres escollits per sufragi directe i les 14 empreses que han obtingut un escó gràcies a la seva aportació econòmica– per escollir els 6 representants de les patronals, que completaran els 60 seients que té la Cambra de Comerç en total. 

La tria d’aquests escons es fa per votació entre els membres del ple i hauran de triar entre els candidats presentats per Pimec –que a les eleccions va donar suport a Enric Crous– i per Foment del Treball. S’esperava que les dues patronals arribessin a un acord per presentar tres candidats cadascuna per garantir una representació equitativa, però finalment no va ser possible i han acabat presentant llistes separades.

Més informació

Comentaris

  som-hi !! 23/05/2019 11:47 am
  Una eina de pais !!
  Para, Felicitats!!!! 23/05/2019 11:45 am
  Ganar la Transparencia¿?, Tú no sabes de nada por lo menos enterate antes de escribir tonterías, pero tú no sabes que este se va a llenar sus bolsillos primero y después se irá, cuando resulta que hay menos empresas inscritas que en la historia de Cataluña¿? Que verde.
  Pere Grau 23/05/2019 10:23 am
  Sr Joan Canadell : Els Catalans cuan tindrem un tracte fiscal com el que tenen els VASCOS i/o els NAVARROS .
  RFS 23/05/2019 10:11 am
  Como gran cucurullense, afirma que “el gran imperi Espanyol” del S.XVI era “en major part Català“. Lo justificaba con un mapamundi en el que según él, se veían banderas catalanas por doquier en la España americana.
  ho recordeu.....???? 23/05/2019 10:05 am
  C.A.M.P.S.A
  Felicitats!!!! 23/05/2019 2:40 am
  Ja era hora que guanyes la transparencia

Nou comentari