Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Joan Canadell, Pere Barrios i Joan Font sonen amb força per presidir la Cambra
  • CA

Un cop païda l’aclaparadora victòria a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, la candidatura independentista impulsada per l’ANC i el Cercle Català de Negocis ja treballa per definir el comitè executiu que governarà l’entitat els pròxims quatre anys. Aquest dimecres se celebrarà la primera reunió per posar sobre la taula els noms dels 12 membres del comitè. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, Joan Canadell i Pere Barrios es postularan com a possibles presidents de la Cambra, mentre que el nom del president de Bonpreu, Joan Font, també ha sonat amb força malgrat que fins ara no ha donat pistes sobre quina decisió prendrà.

La intenció de la candidatura Eines de País és que la presidència de la Cambra de Comerç estigui en mans d’un home els dos primers anys i d’una dona en els dos restants. Fonts properes a la candidatura han explicat a aquest diari que la fundadora i directora general d’Isardsat, Mònica Roca, té pràcticament garantida la presidència quan es produeixi el relleu a la meitat del mandat, tot i que fins demà no es confirmarà si alguna altra dona li disputa el lloc. Fonts de la Cambra de Comerç han confirmat que l’alternança a la presidència és viable i que l’únic requisit seria que el president electe renunciés i es convoqués un nou ple per votar qui el succeeix.

Una decisió col·legiada

La reunió d’aquest dimecres servirà per triar quins dels candidats amb seient a la Cambra optaran a cadascun del 12 càrrecs que formen el comitè executiu –un president, tres vicepresidents, un tresorer i set vocals–. El cofundador de Petrolis Independents, Joan Canadell, i el president de la metal·lúrgica Recam Laser, Pere Barrios, ja han confirmat la seva voluntat de ser presidents. Tots dos tenen experiència empresarial i en entitats patronals, ja que Canadell és fundador del Cercle Català de Negocis (CCN) i Barrios va ser president de Pimec al Vallès Oriental.

Per la seva banda, Joan Font compta amb les credencials de ser el president d’un grup que factura més de 1.300 milions anuals i també podria servir de pont entre la candidatura independentista i la d’Enric Crous perquè es va presentar a les eleccions amb el suport de les dues llistes. Tot i això, de moment és una incògnita perquè l’empresari ha enviat senyals contradictòries sobre el paper que vol jugar a la Cambra. Un apropament a Crous permetria guanyar adeptes entre les mitjanes i grans empreses catalanes, que juntament amb Pimec –que agrupa 130.000 pimes– formen el nucli dur de la seva candidatura, i ampliaria el ventall de suports del projecte de renovació que vol dur a terme l’ANC.

Col·laboració constructiva

Fonts properes a l’ex conseller delegat de Cacaolat i ex director general de Damm ha explicat que no hi ha hagut contactes directes amb Eines de País, però sí que han mantingut alguns contactes informals i estan disposats a col·laborar de forma “constructiva”, tant si és amb algun càrrec al comitè com si és des de l’oposició, però tenen clar que “hi ha una voluntat de canvi” que s’ha de respectar.

Un cop estiguin decidits els aspirants a cada càrrec, la pròxima setmana hi haurà una nova reunió per votar i presentar oficialment qui serà el nou president de la Cambra en substitució de Miquel Valls, que ha dirigit l’ens des del 2002. La intenció de l’ANC i els empresaris escollits és mantenir una política de transparència “absoluta” durant tot el procés per coherència amb l’esperit democràtic que els ha portat a arrasar a les eleccions.

Més notícies
La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
Notícia: La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
Comparteix
La candidatura de l'ANC ha aconseguit 31 dels 40 escons en joc, un menys dels que li donaven els resultats provisionals
El Govern destaca que la Cambra és una “radiografia” del que sent Catalunya
Notícia: El Govern destaca que la Cambra és una “radiografia” del que sent Catalunya
Comparteix
"Amb el vot electrònic anem tard, però ha arribat per quedar-se", afirma la portaveu del Govern
La victòria a la Cambra obre la porta de les grans institucions econòmiques a l’independentisme
Notícia: La victòria a la Cambra obre la porta de les grans institucions econòmiques a l’independentisme
Comparteix
L'entitat té molta influència a la Fira, a Turisme de Barcelona i té presència a les grans infraestructures com el port i l'aeroport
Joan Canadell: “L’unionisme s’ha clavat una patacada brutal a les eleccions a la Cambra”
Notícia: Joan Canadell: “L’unionisme s’ha clavat una patacada brutal a les eleccions a la Cambra”
Comparteix
Una de les cares visibles de la candidatura independentista ha insistit que l'entitat ha de fer un gir de 180 graus en les seves polítiques
Joan Font, Joel Joan, Mònica Roca i Joan Canadell, a la candidatura independentista a la Cambra de Comerç / ACN/Cedides
Una candidatura independentista revoluciona les eleccions a la Cambra de Comerç
Notícia: Una candidatura independentista revoluciona les eleccions a la Cambra de Comerç
Comparteix
Un equip de 40 empresaris concorrerà als comicis per "trencar les dinàmiques" de l'ens i acabar amb el servilisme amb Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa