Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajuts de fins a 8.000 euros a Barcelona per contractar aturats
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona pagarà ajuts de 2.000 a 8.000 euros a les empreses que contractin aturats. Les transferències s’efectuaran a través de l’agència laboral del consistori, Barcelona Activa, i compta amb un pressupost total de dos milions d’euros.

El govern municipal estima que les subvencions poden permetre la contractació de fins a 300 persones desocupades que, amb la contribució dels subsidis municipals, podran aspirar a accedir a contractes estables. El comerç és un dels àmbits que més s’ha beneficiat d’aquests ajuts en anteriors convocatòries, amb un 20% del total, ha destacat l’Ajuntament.

El programa d’ajuts, que es diu Crea Feina, està també dissenyat per impulsar la contractació de persones especialment vulnerables, ja siguin aturats de llarga durada, joves o refugiats de guerra. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha defensat que els ajuts “són una eina per crear noves oportunitats i ajudar de forma directa moltes famílies i persones de la ciutat que volen i necessiten treballar”. Ha afegit que es tracta d'”un instrument molt útil per a fomentar que a Barcelona es pugui treballar més i millor”.

Reforç de plantilla

Collboni ha explicat que les empreses es poden beneficiar d’una subvenció per “incrementar la seva activitat i reforçar la plantilla”. Com a exemple, ha mencionat els comerços que properament tenen previst començar a obrir en dies festius. Les contractacions emparades pels ajuts han de suposar un increment de la plantilla. A més, han de generar relacions laborals de més de sis mesos i a temps complet, excepte en els casos de persones de col·lectius de risc d’exclusió, on s’admeten contractes a temps parcial.

Per la contractació de persones d’alta vulnerabilitat –entre elles, refugiats i desplaçats-, les empreses poden cobrar 8.000 euros per contracte si és a jornada complerta, i de 2.000 a 6.000 si és a temps parcial. En els casos d’aturats de llarga durada, els ajuts van dels 5.000 als 6.000 euros segons si es fan a menors de 30 anys, majors de 45 o dones.

1.400 empreses beneficiades

L’Ajuntament ha recalcat que els objectius de les subvecions es centren en l’impuls de l’activitat empresarial, la dinamització del teixit productiu i guanyar en ocupació de qualitat. En els últims cinc anys, Barcelona Activa ha destinat 8,4 milions d’euros al programa Crea Feina, que ha beneficiat 1.400 empreses.

El comerç ha estat el sector que més s’hi ha acollit, amb un 20% dels ajuts, un pes similar al sector de serveis a les empreses. Els segueixen l’àmbit TIC (12%) i l’hostaleria, el turisme i l’oci (8%). Arran de la reforma laboral, l’Ajuntament confia que el pla permeti a partir d’ara augmentar el percentatge de contractes indefinits i fixes discontinus que faci aflorar.

Segons Barcelona Activa, la majoria de les contractacions han estat a dones, persones amb baixa formació i en petites empreses. Els ajuts es poden demanar entre el 3 de juny i el 25 de novembre.

Més notícies
Agents dels Mossos d'Esquadra / CME
Detingut per encadenar atracaments violents en un mes a Barcelona
Notícia: Detingut per encadenar atracaments violents en un mes a Barcelona
Comparteix
L'acusen d'intimidar les víctimes amb un ganivet i triar comerços amb dones soles al capdavant per assaltar-los
El metro, un espai on es produeixen micromasclismes segons les joves / JORDI PLAY
‘Agents violeta’ patrullaran el metro de Barcelona
Notícia: ‘Agents violeta’ patrullaran el metro de Barcelona
Comparteix
Una prova pilot a les estacions de Santa Coloma de Gramenet vol evitar casos d'assetjament sexual i LGTBI-fòbia
El pastís de formatge de la pastisseria Jon Cake
La milla d’or del dolç barceloní
Notícia: La milla d’or del dolç barceloní
Comparteix
La Barcelona més dolça ens guia pels carrerons del Born per descobrir les delícies ensucrades de Jon Cake, Turró La Campana, Cookies Demasié, Brunells i Hoffman
Panell informatiu dels pressupostos participatius en l'estrena del carri bici de la ronda del Guinardó / Ajuntament de Barcelona
S’estrena el carril bici del Guinardó, sorgit del pressupost participatiu
Notícia: S’estrena el carril bici del Guinardó, sorgit del pressupost participatiu
Comparteix
L'Ajuntament preveu que 21 dels 76 projectes seleccionats es finalitzin aquest 2022

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa