Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Posposada la mesura per obrir el comerç els festius de 2022
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha posposat aprovar l’obertura dels comerços els diumenges i festius de maig a setembre a partir de 2022, que inicialment estava previst que s’aprovés en primer terme en la Comissió d’Economia d’aquest dimecres i en segon terme en el ple del 23 de juny. En el seu lloc, el consistori ha proposat demanar a la Generalitat una pròrroga dels horaris establerts fins al 31 de desembre, ja que el 4 d’agost finalitza la normativa actual, el que suposaria que els comerços podrien obrir tots els dies de l’any a l’entrar en vigor la llei estatal.

Aquesta proposició s’ha aprovat amb els vots a favor de el govern municipal i ERC; l’abstenció de PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita, Marilén Barceló; i el vot en contra de Junts i Cs. Amb aquesta pròrroga, el Govern municipal vol evitar la liberalització horària dels comerços, ja que considera que “no seria desitjable” que tots els establiments poguessin obrir tots els dies de l’any a qualsevol hora, ha explicat la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

“Si no hi ha nou acord sobre els horaris comercials, entraria en vigor la normativa espanyola que considera que tot el comerç de la ciutat pugui obrir 365 dies de l’any, 24 hores a el dia, un fet que creiem que no seria desitjable”, ha reiterat Ballarín. També ha assenyalat que volen retardar l’aprovació per acabar de consensuar la proposta amb sindicats i altres actors implicats: “Ens vam reunir amb els dos sindicats més representatius i cal avançar en aquest diàleg per garantir que la potencialitat de nova creació d’ocupació sigui efectiva”.

Més notícies
La sabateria Padeví a Portaferrissa / Google Maps
La històrica sabateria Padeví tancarà tots els seus locals de Barcelona
Notícia: La històrica sabateria Padeví tancarà tots els seus locals de Barcelona
Comparteix
L'empresa ha estat en marxa des de fa més de mig segle
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, prova el joc de la campanya / Carola López / ACN
Un joc per atreure de nou a comprar al centre
Notícia: Un joc per atreure de nou a comprar al centre
Comparteix
Una campanya que farà ús de les xarxes socials busca seduir els barcelonins i que, alhora, promoguin la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa