Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’estrena el carril bici del Guinardó, sorgit del pressupost participatiu
  • CA

Aquest matí s’ha inaugurat el carril bici de la ronda del Guinardó, acabat d’enllestir aquest mes d’abril i que ha passat a convertir-se en una de les primeres obres completades que sorgeixen dels projectes promoguts dins dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest cas, el nou carril bici va rebre una inversió de 650.000 euros i va merèixer l’aval de 1.418 ciutadans.

La calçada reservada per a ciclistes inaugurada aquest dissabte forma part dels set projectes seleccionats al districte d’Horta-Guinardó, per als quals es va destinar un pressupost de 3,2 milions d’euros, i que van votar 5.079 persones, ha informat el consistori en un comunicat. Per fer seguiment dels 76 projectes inclosos als pressupostos ciutadans, s’ha obert una secció a la plataforma municipal de participació ciutadana. La informació i l’estat en què es troben cadascuna de les construccions es pot consultar aquí. La mitjana d’execució actual dels projectes escollits per la ciutadania és del 30%.

La previsió és que el 2022 finalitzin 21 dels 76 projectes seleccionats en els pressupostos participatius, que van reservar 30 milions d’euros per materialitzar obres i mesures que comptessin amb el suport majoritari dels veïns que van participar en el procés. La resta ha d’estar acabada a partir del gener del 2023. El projecte que autoritats municipals han visitat aquest matí ha permès baixar el carril bici de la vorera a la calçada. A més s’han construït dos nous de segregats i unidireccionals per donar continuïtat a l’actual calçada.

La nova via per a ciclistes s’estén entre els carrers Vinyals i Cartagena. “La secció ha quedat configurada, tant a banda mar com a banda muntanya per un carril bici, un carril bus, i un carril de circulació a velocitat 30 quilòmetres per hora”, ha precisat l’Ajuntament. A més, s’hi han instal·lat zones avançades per a bicicletes, amb un semàfor amb ambre intermitent que els hi dona accés. “Aquests elements milloren la mobilitat ciclista donant preferència als moviments en la sortida en verd”, destaca el consistori.

Horts urbans

Per altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres d’adequació i millora dels horts urbans comunitaris gestionats per l’entitat Germanetes Jardins d’Emma, situats al xamfrà dels carrers Viladomat amb Consell de Cent, al barri de l’Eixample. Les obres han suposat una inversió de 290.000 euros. Han permès dotar l’espai d’enllumenat i de reg de dos grans recintes elevats amb horts, informa el consistori en un comunicat aquest dissabte.

L’actuació d’adequació dels horts ha seguit els criteris marcats pel moviment veïnal que gestiona l’espai i el treball d’excavació, renovació i substitució de terres ha estat establert per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Iniciativa solidària

Obres al marge, el districte de Sarrià-Sant Gervasi ha impulsat el projecte ‘Bosses amb Sentit’, una iniciativa solidària i sostenible que busca fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat intel·lectual greu. A més, pretén reforçar així el teixit comercial del barri de Sarrià.

A l’acte de presentació del projecte aquest dissabte hi ha acudit el regidor del districte, Albert Batlle; la presidenta de la Fundació Aspasim, Carmen Sala Schnorkowski, i el president de l’Eix Comercial de Sarrià, Jordi del Barrio, col·laboradors de la iniciativa, ha informat el consistori en un comunicat.

El projecte consisteix en un circuit d’economia circular on les veïnes i veïns podran dipositar les bosses de paper que no usin en diversos punts de recollida: el Centre Cívic Casa Orlandai, el Casal de Gent Gran Can Fàbregas, el Mercat de Sarrià i la seu del districte.

Les persones usuàries dels tallers ocupacionals de la Fundació Aspasim les recolliran i les redissenyaran de manera artesanal per vendre-les als comerços. Els fons que es recaptin serviran per finançar els projectes socials de l’entitat. Tots els comerços del barri implicats en el projecte rebran un segell que podran situar a la porta o al taulell per dotar d’un “valor afegit” els seus productes.

Més notícies
Protegir el patrimoni de Barcelona
Notícia: Protegir el patrimoni de Barcelona
Comparteix
"Ben aviat la demolició passarà a ser un tràmit sota règim de llicència i caldrà presentar un informe justificatiu"
L'alcaldessa Ada Colau durant un ple de l'Ajuntament / ACN
Colau admet que l’àrea d’Ètica té 3 vacants des de fa un any i mig
Notícia: Colau admet que l’àrea d’Ètica té 3 vacants des de fa un any i mig
Comparteix
L'àrea de Transparència, remodelada pel PSC, té les places buides per "motius organitzatius"
El Turó de la Rovira, un dels punts de Barcelona que rep fons de la taxa turística / Jordi Play
A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Notícia: A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Comparteix
Projectes de recuperació de la memòria històrica, rutes literàries i visites guiades als barris, entre els projectes per descentralitzar el turisme
La bibliocabina de Sant Genís dels Agudells, el dia de la inauguració / ACN
Tancada la bibliocabina per destrosses quatre dies després d’inaugurar-se
Notícia: Tancada la bibliocabina per destrosses quatre dies després d’inaugurar-se
Comparteix
La cabina, que no se sap quan reobrirà, ha aparegut plena de pintades i s'ha robat una pantalla que s'hi havia instal·lat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a maig 01, 2022 | 01:19
    Fran BCN maig 01, 2022 | 01:19
    Molts veïns són rucs o masoquistes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa