Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La remodelació d’escoles i carrers, propostes estrella dels pressupostos participatius
  • CA

Les intervencions en equipaments educatius i entorns escolars i la pacificació o remodelació de carrers concentren la meitat dels 184 projectes proposats per la ciutadania per als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona que han arribat a la fase final. Entre el 10 de juny i el 20 de juny es durà a terme la votació final per decidir quins d’aquests projectes, que demanen una mitjana de 500.000 euros, es repartiran els 30 milions d’euros. Podran votar totes les persones de 14 anys o més empadronades a Barcelona amb la plataforma decidim.barcelona.

El sistema de votació se simplifica amb la verificació del padró a través del telèfon mòbil i funcionarà amb el mètode de la cistella de la compra. Per dur a terme la concreció tècnica s’han celebrat 209 reunions amb la participació de 569 ciutadans i ciutadanes dels grups promotors dels projectes. Tots els projectes són inversions sense despesa corrent associada, de competència municipal i que no estiguessin impulsades per l’Ajuntament. El Govern municipal assumeix el compromís d’executar-ho en els pròxims dos anys.

Escola, carrer i parc

Per tipologia, les propostes responen sobretot a intervencions en els àmbits educatiu i escolar i en l’espai públic, amb un objectiu de pacificació i de recuperació d’espai per a les persones: En concret, hi ha 42 projectes d’equipaments educatius i entorns escolars, 38 projectes de pacificació o remodelació de carrers, 21 d’espais verds i horts urbans, 15 de millora de l’espai públic, 12 d’espais de jocs infantil i 11 de mobilitat i xarxa ciclista La resta de les iniciatives són 9 d’equipaments i espais esportius, 9 d’equipaments de proximitat, 7 de mobiliari urbà, 7 d’ascensors i escales mecàniques, 4 de memòria històrica, i 9 d’altres equipaments, equipaments per a col·lectius específics, tecnologia o equipaments culturals.

Els 30 milions d’euros destinats als pressupostos participatius s’han repartit de manera equitativa entre els 10 districtes de Barcelona. Així, el 50% s’ha repartit a parts iguals entre els 10 districtes, i el 50% restant s’ha distribuït segons cinc criteris demogràfics i socioeconòmics. Per acostar el procés de votació a la ciutadania, s’han preparat diverses accions i punts de suport presencials per tal d’informar i acompanyar aquelles persones que, per les raons que siguin, tenen més dificultat d’accés a internet o per exercir el vot.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a juny 07, 2021 | 18:40
    Manel BCN juny 07, 2021 | 18:40
    Una nova frikada de la Colau i van.....?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa