L’Ajuntament insinua un canvi d’etapa als mercats i anuncia més inversió en manteniment

La regidora Montserrat Ballarín replica a l'oposició sobre el malestar dels paradistes i defensa la gestió municipal

El govern municipal defensa la seva gestió dels mercats de Barcelona després de les crítiques dels venedors a la pujada de taxes, l’encariment de la factura elèctrica i les dificultats d’interlocució. Preguntada per ERC a la comissió d’Economia, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín (PSC) ha insinuat l’inici d’una nova etapa en el model de finançament dels mercats i ha anunciat una partida pressupostària destinada a reforçar el manteniment dels recintes.

[r:4]

Ballarín ha confiat que l’aprovació dels pressupostos 2020 a final de mes i l’elaboració del Pla d’Inversions de Mandat (PIM) 2020-2023 permetrà “abordar amb més eficàcia” les reclamacions dels paradistes. “No podem continuar pensant en la inversió en mercats a partir de les remodelacions, sinó que és molt important el manteniment”. Després que el regidor Jordi Castellana (ERC) agraís l’atenció mediàtica sobre aquests equipaments, Ballarín l’ha esmenat i li ha recordat que “l’ajuntament fa 40 anys que té posat el focus sobre els mercats”.

[r:6]

Sobre els Encants Vells, que eren el tema central de la moció, la regidora ha precisat que té reunió amb els venedors el proper dia 20 de gener i que se’ls ha informat del nou recàrrec de seguretat i neteja en tres reunions aquesta tardor. Ha avalat l’encariment del rebut municipal de fins a un 40% a aquests comerciants, perquè “hi ha hagut un desequilibri econòmic” respecte al conveni firmat fa nou anys i “és evident que cal tornar a trobar l’equilibri necessari”.

Com va explicar el TOT Barcelona, les adjudicacions per a la vigilància i la recollida de brossa s’han encarit respecte les estimacions que va fer l’ajuntament abans del trasllat del mercat de les Glòries i generen ara una desviació pressupostària anual de 100.000 euros. Finalment s’ha obert també a abordar amb els venedors una reordenació dels espais de la planta baixa i ha assegurat que hi ha “problemes amb muntacàrregues degut en gran part a la inadequada utilització”.

Més informació

Nou comentari