Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició reclama a Colau més eficiència energètica al Mercat de Sant Antoni

L’oposició municipal reclama al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni respostes a la ineficiència energètica del mercat de Sant Antoni, després de la publicació al TOT Barcelona d’un reportatge sobre l’elevada factura elèctrica que ha hagut de suportar aquest emblemàtic equipament des de la seva reestrena el maig de 2018. La rehabilitació va durar quasi 9 anys i va costar 80 milions d’euros. La climatització de l’edifici no va tenir en compte l’estructura de làmines de les façanes, per la que s’escolava constantment l’aire calent i fred. L’Ajuntament l’ha hagut de revestir amb metacrilat però els comerciants sospiten que igualment es perd l’aire per la gran cúpula del centre, que no s’ha folrat, i han encarregat una auditoria independent.

[r:1]

Els regidors Jordi Coronas (ERC), Elsa Artadi (JxCat) i Mari Luz Guilarte (Cs) han criticat a través de Twitter l’alta factura elèctrica d’aquest equipament. També s’han pronunciat la regidora Eva Parera (BpC) i Òscar Ramírez (PP), que carreguen contra el govern municipal. El republicà ha fet èmfasi en el contrast d’aquest cas amb la publicitada declaració d’emergència climàtica d’aquest dimecres: “Si no treballem de debò en tots els àmbits, tot queda en paraules buides de contingut”. La presidenta del grup municipal de Cs ha posat l’accent en la pressió fiscal: “El tripartit puja un 10,69% la taxa als comerciants, que pagaran també més car el rebut de la llum”.

Artadi ha exigit “explicacions” i “solucions” pels comerciants i ha assegurat que el seu grup investigarà el cas. Parera (BpC) ha criticat les polítiques de suport al comerç del govern municipal, que al seu parer “es limiten a les campanyes publicitàries”, “l’augment de la pressió fiscal” i “projectes mal elaborats”. Per la seva banda, el regidor popular ha constatat que els paradistes “reclamen millores contra el fred i les goteres des de la inauguració” de la reforma i ha parafrasejat amb ironia el lema de la declaració climàtica: “No és un simulacre, és real”. 
 

La resta de mercats remodelats es queixen també d’un rebut de la llum molt car, que ofega la viabilitat dels seus negocis de barri. L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha rebut una allau de peticions d’estudis de consum per part dels venedors i, com a resposta, l’ens municipal els ha imposat un recàrrec del 5% en la factura elèctrica aquest 2020 per costejar les anàlisis. 

 
Més notícies

La factura elèctrica amarga el mercat de Sant Antoni

Notícia: La factura elèctrica amarga el mercat de Sant Antoni
Comparteix
L'arquitectura de l'edifici deixa escapar la calefacció i l'aire condicionat | El rebut de la llum preocupa a tots els mercats remodelats
Notícia: La factura elèctrica amarga el mercat de Sant Antoni - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa