JxCat demana a Colau “no carregar sobre els paradistes els problemes de gestió” dels mercats

La regidora Neus Munté critica l'encariment de taxes als Encants Vells i avisa que "cal escoltar més i millor" als venedors

El grup municipal de JxCat ha reclamat aquest dimarts al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni que “no carregar sobre els paradistes els problemes de gestió general i de fi de model” dels mercats municipals. “Cal escoltar més i millor als paradistes”, ha asseverat la regidora Neus Munté, arran de la publicació al TOT Barcelona d’una sèrie d’articles sobre el malestar dels venedors per l’augment de taxes i l’encariment de la factura elèctrica.

[r:1]

“Fa temps que avisem sobre la situació problemàtica d’alguns mercats de la ciutat”, ha piulat Munté, que ha assenyalat també de forma especial la situació als Encants Vells. “No se’ls pot augmentar abusivament les taxes sense donar-los les prestacions necessàries o tenir en compte la seva situació”, ha dit.

Segons la regidora, JxCat va demanar al govern que apliqués a aquest mercat el mateix encariment de la taxa que a la resta (10,69%), en lloc d’afegir-hi un recàrrec de seguretat i vigilància que incrementa el cànon fins a un 20% o 40%. “Defensarem un model sostenible, dialogat i que defensi els mercats com un dels eixos per construir la ciutat!”, ha promès.

Més informació

Nou comentari