Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sala Barts troba el projecte per continuar oberta
  • CA

Les instal·lacions de la sala Barts, un dels locals culturals emblemàtics del Paral·lel, continuarà obert a partir de maig, però amb un nou projecte i nous gestors. Després que la productora The Project anunciés aquest dilluns que abaixa la persiana de la sala de concerts el proper 17 d’abril, dues empreses competien per fer-se amb el local. En la disputa del concurs públic s’ha acabat imposant el projecte Músiques a Paral·lel, presentat de manera conjunta per les cooperatives Quesoni i L’Afluent i la Sala Upload, ha informat l’Ajuntament aquest dijous.

El projecte, coordinat per la gestora cultural Anna Cerdà, ha obtingut la puntuació màxima al concurs per a la gestió de la nova etapa de la Sala Barts de Barcelona, ​​alhora que ha fet la millor oferta econòmica. L’espai municipal ha estat gestionat durant els darrers anys per la productora The Project, que no s’ha presentat al concurs. A la nova concessió també optava un altre projecte presentat per Barcelona Events Musicals, que organitza el Festival Cruïlla.

El tràmit perquè els nous gestors es facin càrrec de la sala no ha conclós encara. L’adjudicació definitiva de la nova concessionària està pendent de la seva aprovació a la Comissió de Govern, un tràmit previst inicialment per al 31 de març.

La productora The Project va assegurar dilluns que “les discrepàncies en el detall i el contingut del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l’ús només a la música, fa inviable la continuïtat del que és i del que ha estat Barts i la seva proposta transversal i multiescènica”. Segons el consistori, les bases del concurs demanaven als candidats un projecte encarat a “un centre de programació, producció artística i cultural, recolzant el teixit musical, les arts escèniques i la creació de la ciutat”. L’Icub ha assenyalat que la nova etapa de la Sala Barts és punt de partida per a un nou programa municipal de Cases de Cultura de Barcelona i vol que la sala es converteixi en “node vertebrador” del sector musical a la ciutat.

El projecte Músiques a Paral·lel, segons el consistori, relaciona les dues sales -la Principal i la Club- amb una programació “molt coherent i complementària, demostra un gran coneixement del territori i de la realitat cultural i associativa de la ciutat presentant nombrosos vincles i compromisos amb associacions, entitats i àmbits privats amb la iniciativa mitjançant cartes de suport, com Taller de Músics, Esmuc, l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya i Xamfrà, entre d’altres”. Les bases recullen un cànon fix anual d’un mínim de 30.000 euros, i l’oferta presentada per les dues cooperatives i la sala augmenta fins a 91.000 euros, a més a més de comprometre’s a destinar 20.000 euros a projectes vinculats a l’educació i 20.000 a projectes de producció.

Més notícies
Denuncien la destrossa de bigues centenàries de la Fabra i Coats / Twitter (Claudia Casanova)
Denuncien la destrossa de bigues centenàries de la Fabra i Coats
Notícia: Denuncien la destrossa de bigues centenàries de la Fabra i Coats
Comparteix
El consistori apostarà per reutilitzar materials en obres públiques amb un protocol intern de treball
Cate Blanchett, Penélope Cruz i Pedro Almodóvar, a la gala dels premis Goya de 2022 / Rober Solsona / Europa Press
Cs vol que Barcelona aculli la gala del premis Goya de 2024
Notícia: Cs vol que Barcelona aculli la gala del premis Goya de 2024
Comparteix
Guilarte defensa que els guardons del cinema espanyol posarien la ciutat en el "mapa cultural"
La Ciutat de la Justícia de Barcelona / Europa Press
Presó provisional i sense fiança per a l’home acusat de matar l’exparella
Notícia: Presó provisional i sense fiança per a l’home acusat de matar l’exparella
Comparteix
El jutjat li ha prohibit comunicar-se amb el seu fill i ha ordenat que la custòdia del menor passi a la família de la víctima
Recreació de l'aspecte de la reforma de la Via Laietana a l'alçada de la plaça Antoni Maura / Ajuntament de Barcelona
Ofensiva judicial per aturar les obres de la Via Laietana
Notícia: Ofensiva judicial per aturar les obres de la Via Laietana
Comparteix
Foment del Treball i Barcelona Oberta presentaran un recurs per greus afectacions sobre la mobilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa