Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La sala BARTS tancarà el 17 d’abril
  • CA

La sala BARTS de Barcelona s’acomiadarà per sempre més el 17 d’abril. The Project, l’empresa que ha creat i gestionat el projecte de sala transversal, ubicat a l’avinguda del Paral·lel, responsabilitza l’Ajuntament i assegura que “les discrepàncies en el detall i el contingut del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l’ús només a la música, fa inviable la continuïtat del que és i del que ha estat Barts i la seva proposta transversal i multiescènica”.

Consideren que la voluntat del consistori “no encaixa” amb el que ells esperen d’aquest espai, tal com han dit en un comunicat aquest dilluns. “Aquest fet ens ha fet prendre la dolorosa decisió de no presentar una proposta de continuïtat del nostre projecte, ja que estaria condemnada per endavant”, han subratllat.

A través de Twitter han fet l’anunci. “BARTS tancarà les portes el proper 17 d’abril”, han anunciat, a través del compte oficial de Twitter. “Volem agrair de debò a tota la gent que ens ha donat recolzament, especialment al llarg dels darrers mesos. Però sobretot, moltes gràcies a tots els espectadors que ens heu acompanyat i que heu fet realitat aquest somni”, han volgut remarcar.

La sala BARTS va obrir el novembre del 2012 i ha aconseguit “tornar a la ciutat un local que, des del 1994 i malgrat alguns intents anteriors, no havia arribat a ressituar-se a l’imaginari del públic”, pel qual en aquesta etapa han passat 1.500.000 espectadors. L’empresa ha remarcat que amb una imatge contemporània i actual ha estat un teatre on, amb més de 1.500 funcions, s’hi han alternat artistes i companyies consolidades amb les més emergents, i en la línia d’arts escèniques ha optat per la comèdia més àcida i actual.

Com a sala de concerts, The Project ha recordat que ha esdevingut “un espai obert a tothom sense distinció, promotors i festivals”, amb gairebé un miler d’artistes, i ha remarcat que també ha estat un equipament per a circ i espectacles familiars. La sala ha agraït a aquells que els han donat suport, “especialment al llarg dels darrers mesos”, artistes, promotors de concerts, companyies de teatre, associacions, patrocinadors, empreses col·laboradores i als espectadors.

La ‘Casa de la Música’ municipal

Fa quasi dos anys, el maig de 2020, el consistori va anunciar un pla cultural que incloïa la reconversió de la Sala Barts. Aleshores va comunicar que l’abril del 2021 s’acabaria la concessió vigent i mesos abans es convocaria un nou concurs per convertir aquest espai en una “Casa de la Música”. “Volem transformar-lo en un node articulador de la ciutat i que posi al centre el valor de la música com a espai de trobada i menys explotació estrictament comercial”, va dir Daniel Granados, delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament.

Ja en aquell moment la Sala Barts va reaccionar airadament i va advertir que la ciutat no té “superàvit” de sales de concerts i teatres “com per renunciar” a l’explotació i els ingressos del seu projecte, tot i admetre que l’espai és propietat municipal i per tant el govern d’Ada Colau “és lliure i està legitimat” per prendre qualsevol decisió sobre l’ús de la finca. Va criticar també la “pressa” d’anunciar-ho en plena pandèmia: “No era el moment d’afegir més angoixa a un sector tan tocat ni de generar noves inseguretats al futur dels treballadors de l’empresa”, van dir.

Més notícies
El Teatre de Sarrià acomiadarà l’any Manuel Cubeles
Notícia: El Teatre de Sarrià acomiadarà l’any Manuel Cubeles
Comparteix
L’acte se celebrarà el 18 de març i tindrà com a protagonista la dansa tradicional
La celebració d’hivern de la ciutat porta exposicions, concerts i activitats de tota mena
Les Festes de Santa Eulàlia acosten tradicions i jovent
Notícia: Les Festes de Santa Eulàlia acosten tradicions i jovent
Comparteix
La celebració d’hivern de la ciutat porta exposicions, concerts i activitats de tota mena
Tornen les festes de Sant Josep Oriol al carrer
Les Festes de Sant Josep Oriol recupen tots els actes al carrer
Notícia: Les Festes de Sant Josep Oriol recupen tots els actes al carrer
Comparteix
La festa se celebra de dissabte 19 a diumenge 27 de març
Ambient durant la celebració del Cruïlla, en imatge d'arxiu | ACN
Barcelona In Risus, el nou festival d’humor del Cruïlla
Notícia: Barcelona In Risus, el nou festival d’humor del Cruïlla
Comparteix
La primera edició serà del 16 al 20 de març i comptarà amb monòlegs i espectacles a diversos teatres de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa